Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybízový sirup

Sladkokyselé osvěžení

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
55 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 3 litry sirupu
Doba přípravy: Do hodiny
30 minut + odležení
PT30M
Vaření 0:30
Nápoj Středoevropská

Ingredience

    • 2 kg červeného rybízu
    • 3–4 kg krupicového cukru (podle kyselosti ovoce)

Příprava jídla

1 Omytý a otrhaný rybíz rozmačkejte, dejte do vysokého kameninového hrnce a zasypte ho 100–200g krupicového cukru. Hrnec zakryjte kusem plátýnka a stáhněte ho provázkem. Nechte v chladu odležet 3–4 dny; zhruba 2x denně promíchejte.

2 Šťávu nechte překapat přes plátno do hrnce. Rybíz vymačkejte, ale dejte pozor, abyste neprotrhli plátýnko. 

3 Šťávu postavte na plotnu, přidejte 3–4kg cukru a zahřívejte takřka do bodu varu. Míchejte a sbírejte pěnu. Hotovou šťávu slijte do sklenic a uzavřete. Při podávání nařeďte vodou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fíková La Janette

Švestkový kečup

Pečené vepřové maso

Houby ve vlastní štávě

Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Míchanice

Ořechovka

Malinový ocet

Rybíz à la brusinky

Nakládejte, zavařujte!

Přidat komentář