Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Na cca 3 litry sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13140 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 3260 g
Tuky 0 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselé osvěžení

Suroviny

červený rybíz 2 kg
krupicový cukr 3 kg
podle kyselosti ovoce

1 Omytý a otrhaný rybíz rozmačkejte, dejte do vysokého kameninového hrnce a zasypte ho 100–200g krupicového cukru. Hrnec zakryjte kusem plátýnka a stáhněte ho provázkem. Nechte v chladu odležet 3–4 dny; zhruba 2x denně promíchejte.

2 Šťávu nechte překapat přes plátno do hrnce. Rybíz vymačkejte, ale dejte pozor, abyste neprotrhli plátýnko. 

3 Šťávu postavte na plotnu, přidejte 3–4kg cukru a zahřívejte takřka do bodu varu. Míchejte a sbírejte pěnu. Hotovou šťávu slijte do sklenic a uzavřete. Při podávání nařeďte vodou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit