Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybízový sirup
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 135
Do 90 minut Snadné Na cca 3 litry sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13140 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 3260 g
Tuky 0 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselé osvěžení v podobě rybízové šťávy si snadno připravíte i doma. Rybízový sirup se skvěle hodí do limonád, ale můžete ho využít i při přípravě pohárů, či krémových dezertů. Připravte si sirup z červeného rybízu a vychutnejte si ho v horkých letních dnech i chladných zimních měsících.

Suroviny

až 4 kg, podle kyselosti ovoce

Postup

1

Omytý a otrhaný rybíz rozmačkejte, dejte do vysokého kameninového hrnce a zasypte ho 100–200 g krupicového cukru. Hrnec zakryjte kusem plátýnka a stáhněte ho provázkem. Nechte v chladu odležet 3–4 dny; zhruba 2x denně promíchejte.

2

Šťávu nechte překapat přes plátno do hrnce. Rybíz vymačkejte, ale dejte pozor, abyste neprotrhli plátýnko. 

3

Šťávu postavte na plotnu, přidejte 3–4 kg cukru a zahřívejte takřka do bodu varu. Míchejte a sbírejte pěnu. Hotovou šťávu slijte do sklenic a uzavřete. Při podávání nařeďte vodou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...