Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybízový sirup
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 122
Do 90 minut Snadné Na cca 3 litry sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 13140 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 3260 g
Tuky 0 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselé osvěžení v podobě rybízové šťávy si snadno připravíte i doma. Rybízový sirup se skvěle hodí do limonád, ale můžete ho využít i při přípravě pohárů, či krémových dezertů. Připravte si sirup z červeného rybízu a vychutnejte si ho v horkých letních dnech i chladných zimních měsících.

Suroviny

až 4 kg, podle kyselosti ovoce

Postup

1

Omytý a otrhaný rybíz rozmačkejte, dejte do vysokého kameninového hrnce a zasypte ho 100–200 g krupicového cukru. Hrnec zakryjte kusem plátýnka a stáhněte ho provázkem. Nechte v chladu odležet 3–4 dny; zhruba 2x denně promíchejte.

2

Šťávu nechte překapat přes plátno do hrnce. Rybíz vymačkejte, ale dejte pozor, abyste neprotrhli plátýnko. 

3

Šťávu postavte na plotnu, přidejte 3–4 kg cukru a zahřívejte takřka do bodu varu. Míchejte a sbírejte pěnu. Hotovou šťávu slijte do sklenic a uzavřete. Při podávání nařeďte vodou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč