0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sirup z bezinkových květů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6036 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1506 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak do osvěžujících šťáv, tak do různých koktejlů (výborně si rozumí s ginem). S úspěchem ho ale můžete použít i do nákypů, pudinků, zapékaných dezertů, krémů, želé… i z omáčky k masu učiní pár kapek naprostý originál! Recept na bezinkový sirup vás naučí, jak si tento oblíbený sirup připravit i doma.

Suroviny

bezinkový květ 20 ks
na plátky
2 ČL
kyselina citronová
krupicový cukr 1,5 kg
voda 1,2 l

Postup

1

Vodu svařte v konvici.

2

Všechny ingredience dejte do velké mísy, třeba polévkové, a zalijte  vroucí vodou. Promíchejte a pěnu seberte děrovanou naběračkou. Nádobu přikryjte utěrkou.

3

Nechte na chladnějším místě pět dnů stát, přičemž směs dvakrát denně promíchejte.

4

Pak ji sceďte přes velmi jemný cedník, případně přes látku.

5

Nalijte do lahví, které jste vysterilizovali horkou vodou, a uložte do chladničky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Jsem asi trošku zmatená, ale bezinky - tím je myšlen bez černý?

Anonym

Recept přišel trochu pozdě, většina bezu je už odkvetlá.

Anonym

Bezinky jsou černé plody "bezu černého". Sirup (vynikajícííí) je z jeho květů, kterým se u nás na Hané říká KOZIČKY ;-) a u nás ještě kvetou. Včera jsem zakládala další várku :)

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.39

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...