V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak do osvěžujících šťáv, tak do různých koktejlů (výborně si rozumí s ginem). Sirup z bezinkových květů můžete s úspěchem také použít i do nákypů, pudinků, zapékaných dezertů, krémů, želé… i z omáčky k masu učiní pár kapek naprostý originál! Recept na bezinkový sirup připravíte bez vaření a věřte, že se u vás ve spíži rozhodně neztratí.
Suroviny
4
Suroviny
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1509 kcal
- Bílkoviny 0 g
- Sacharidy 376.5 g
- Tuky 0 g
Postup přípravy
- Šťávu z květů černého bezu nemusíte jenom pít. Poslouží i jako skvělá aromatická surovina do dezertů, salátů i k masu Jak připravit domácí sirup, kolik cukru do něj potřebujete a jaké množství ovoce je potřeba
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/6
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2006/6
Červen 2006