Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sirup z bezinkových květů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6036 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1506 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak do osvěžujících šťáv, tak do různých koktejlů (výborně si rozumí s ginem). S úspěchem ho ale můžete použít i do nákypů, pudinků, zapékaných dezertů, krémů, želé… i z omáčky k masu učiní pár kapek naprostý originál! Recept na bezinkový sirup vás naučí, jak si tento oblíbený sirup připravit i doma.

Suroviny

bezinkový květ 20 ks
na plátky
2 ČL
kyselina citronová
voda 1,2 l

Postup

1

Vodu svařte v konvici.

2

Všechny ingredience dejte do velké mísy, třeba polévkové, a zalijte  vroucí vodou. Promíchejte a pěnu seberte děrovanou naběračkou. Nádobu přikryjte utěrkou.

3

Nechte na chladnějším místě pět dnů stát, přičemž směs dvakrát denně promíchejte.

4

Pak ji sceďte přes velmi jemný cedník, případně přes látku.

5

Nalijte do lahví, které jste vysterilizovali horkou vodou, a uložte do chladničky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 09:14
Recept se nachází v č.6/06, str.39
02.06.2007 08:25
Jsem asi trošku zmatená, ale bezinky - tím je myšlen bez černý?
05.06.2007 10:20
Recept přišel trochu pozdě, většina bezu je už odkvetlá.
06.06.2007 10:17
Bezinky jsou černé plody "bezu černého". Sirup (vynikajícííí) je z jeho květů, kterým se u nás na Hané říká KOZIČKY ;-) a u nás ještě kvetou. Včera jsem zakládala další várku :)

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč