0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sirup z bezinkových květů
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6036 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 1506 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak do osvěžujících šťáv, tak do různých koktejlů (výborně si rozumí s ginem). S úspěchem ho ale můžete použít i do nákypů, pudinků, zapékaných dezertů, krémů, želé… i z omáčky k masu učiní pár kapek naprostý originál! Recept na bezinkový sirup vás naučí, jak si tento oblíbený sirup připravit i doma.

Suroviny

bezinkový květ 20 ks
citron 1 ks
na plátky
2 ČL
kyselina citronová
krupicový cukr 1.5 kg
voda 1.2 l

Postup

1

Vodu svařte v konvici.

2

Všechny ingredience dejte do velké mísy, třeba polévkové, a zalijte  vroucí vodou. Promíchejte a pěnu seberte děrovanou naběračkou. Nádobu přikryjte utěrkou.

3

Nechte na chladnějším místě pět dnů stát, přičemž směs dvakrát denně promíchejte.

4

Pak ji sceďte přes velmi jemný cedník, případně přes látku.

5

Nalijte do lahví, které jste vysterilizovali horkou vodou, a uložte do chladničky.

Související články

3 nápady s bezovým sirupem
  • Tipy a triky

3 nápady s bezovým sirupem

Aromatický sirup se může stát výchozí surovinou mnoha jídel. Vyniká chuťovými i léčivými vlastnostmi....
Jak připravit domácí sirup
  • Jak na to

Jak připravit domácí sirup

Domácí sirup se výborně k přípravě letních limonád, přelivů na dezerty a v zimě příjemně ochutí čaje. Může se zdát, že výroba domácích sirupů je zdlouhavá a složitá, ale nenechte se odradit, s námi to zvládnete. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Jsem asi trošku zmatená, ale bezinky - tím je myšlen bez černý?

Anonym

Bezinky jsou černé plody "bezu černého". Sirup (vynikajícííí) je z jeho květů, kterým se u nás na Hané říká KOZIČKY ;-) a u nás ještě kvetou. Včera jsem zakládala další várku :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit