V Británii milují ‚elderflower cordial‘ pro jemnou a zároveň citrusově ostrou chuť. Díky tomu se hodí jak do osvěžujících šťáv, tak do různých koktejlů (výborně si rozumí s ginem). Sirup z bezinkových květů můžete s úspěchem také použít i do nákypů, pudinků, zapékaných dezertů, krémů, želé… i z omáčky k masu učiní pár kapek naprostý originál! Recept na bezinkový sirup připravíte bez vaření a věřte, že se u vás ve spíži rozhodně neztratí.
Suroviny
Postup
Vodu svařte v konvici.
Všechny ingredience dejte do velké mísy, třeba polévkové, a zalijte vroucí vodou. Promíchejte a pěnu seberte děrovanou naběračkou. Nádobu přikryjte utěrkou.
Nechte na chladnějším místě pět dnů stát, přičemž směs dvakrát denně promíchejte.
Pak ji sceďte přes velmi jemný cedník, případně přes látku.
Nalijte do lahví, které jste vysterilizovali horkou vodou, a uložte do chladničky.
Komentáře