0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na víkend: bezlepkové cukroví

muffiny s krémem a malinami
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Bez cukroví by Vánoce prostě nebyly ono. Poradíme vám, jak ho upéct, aby si pochutnali i ti, kteří drží bezlepkovou dietu.

Dělte potraviny i kuchyňské náčiní

Stejně jako máte jiné prkénko na zeleninu a jiné na maso, měli byste mít i rozdílné pomůcky na jídla s lepkem a bez lepku. Připravené bezlepkové cukroví pak skladujte ve zvláštní krabici odděleně od sladkostí s lepkem, jinak bude vaše snažení zbytečné.

Nehřešte

Bezlepková dieta má svá pravidla, v hlídání přítomnosti lepku v jídle byste neměli polevit. Prohřešky se nemusejí projevit hned, ale tělo je sčítá a jednou vám je spočítá, třeba ve formě jiné přidružené nemoci.

Mějte trpělivost

Bezlepkové těsto má svá specifika – hůř drží pohromadě, hodně se trhá a potřebuje čas. Před pečením ho proto nechte klidně dva dny uležet v chladu, aby se suroviny spojily. Bude se vám s ním lépe pracovat.

Pozor, křehké!

Bezlepkové cukroví je křehčí a více se láme. Po upečení ho proto nechte na plechu zcela vychladnout a teprve potom ho sundávejte. Práci vám usnadní také pečicí papír. Pokud se vám upečené cukroví i přes veškerou snahu drolí, máme pro vás jednoduchou radu: drobky promíchejte s kakaem, mletými ořechy, rozpuštěným máslem a rumem. Z kompaktní hmoty vytvarujte kuličky, obalte je v kokosu nebo oříšcích, a máte další druh cukroví bez lepku!

UPEČTE SI BEZ LEPKU

Něco navíc

Na pečení vánočního cukroví se vám budou hodit silikonové formy. Těsto se v nich nepřipaluje a lze ho snadno vyklopit. Můžete do nich také odlévat čokoládové figurky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč