0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jednoduchá zázvorová limonáda

Jednoduchá zázvorová limonáda

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 84 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 20 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete si skočit do lékárny pro něco na těhotenskou nevolnost, ale tady jste u mě v kuchyni – takže na medicínu zapomeňte a ulevte si třeba mátovým čajem nebo zázvorovou limonádou – ta fungovala na mě.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 30 g
čerstvý
citronová štáva
z 0,5 biocitronu
citron
plátky na ozdobu
sodovka 250 ml
cukr 1 PL
lze nahradit medem, na doslazení

Postup

1

Zázvor oloupejte a nastrouhejte (dva plátky z něj si nechte stranou). Nastrouhaný zázvor přelijte vroucí vodou tak, aby byl potopený, a nechte ho chvíli louhovat.

2

Výluh ze zázvoru nalijte do sklenice, přidejte citronovou šťávu, plátky zázvoru a dolijte 250 ml vody nebo perlivé minerálky. Nakonec oslaďte cukrem nebo medem.

NĚCO NAVÍC
V kombinaci s minerálkou je zázvorová limonáda fajn, protože tělu dodá i škálu potřebných minerálů. Přesto to ani s minerálkou nepřehánějte. Stejně jako bylinkové čaje není vhodná na každodenní a dlouhodobé pití.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč