0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nebojte se dýní

dýňová polévka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

S každým  podzimem přibývá obchodů, které nabízejí na svých pultech krásné buclaté oranžové dámy. Pro mnoho lidí znamenají pouze halloweenské dekorace a je to škoda, protože na talíři jim to sluší víc než za oknem. Obsahují navíc spousty cenných látek jako železo, hořčík, draslík a sodík.

Dýně využijete na polévku, do těstovin nebo jako netradiční dezert. Při vaření si dávejte pozor především na přidávání tekutin. Dýně obsahují až 90% vody, která se při tepelném zpracování vylučuje.  Semínka z dýně můžete opražit nebo usušit a získáte zdravé zobání k televizi nebo dekoraci třeba na hustou zeleninovou polévku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit