Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zázvorovo-dýňový chlebíček

Zázvorovo-dýňový chlebíček

3.7/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné 10 krajíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3834 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 508 g
Tuky 164 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně dodá chlebíčku vláčnost, zázvor pikantní příchuť. Přípravu zvládnou i začátečníci!

Suroviny

máslo 175 g
rozpuštěné, + na vymazání formy
med 140 g
tekutý
vejce 1 ks
velké
dýně 250 g
dužina nastrouhaná nahrubo
třtinový cukr 100 g
kypřicí prášek do pečiva 9 g
zázvor (mletý) 1 PL
třtinový cukr 2 PL

Postup

1

Zahřejte troubu na 160 °C. Dno i obě delší strany formy na pečení chleba (na jedenapůlkilový bochník) vymastěte máslem a vyložte pečicím papírem, aby chléb hladce vyklouzl.

2

V míse smíchejte máslo, med a prošlehané vejce a přimíchejte nastrouhanou dýni nebo tykev. Pak přidejte světlý třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvor.

3

Připravenou směs nalijte do formy a posypte surovým třtinovým cukrem. Pečte padesát až šedesát minut, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Nechte ho ve formě asi pět minut odpočinout, pak ho vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.

4

Podávejte nakrájené na silné krajíce a namazané máslem.

Apetit magazín