Dýně dodá chlebíčku vláčnost, zázvor pikantní příchuť. Přípravu zvládnou i začátečníci!
Suroviny
máslo
175
g
rozpuštěné, + na vymazání formy
med
140
g
tekutý
vejce
1
ks
velké
dýně
250
g
dužina nastrouhaná nahrubo
třtinový cukr
100
g
mouka pšeničná hladká
350
g
kypřicí prášek do pečiva
9
g
zázvor (mletý)
1
PL
třtinový cukr
2
PL
Postup
1
Zahřejte troubu na 160 °C. Dno i obě delší strany formy na pečení chleba (na jedenapůlkilový bochník) vymastěte máslem a vyložte pečicím papírem, aby chléb hladce vyklouzl.
2
V míse smíchejte máslo, med a prošlehané vejce a přimíchejte nastrouhanou dýni nebo tykev. Pak přidejte světlý třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvor.
3
Připravenou směs nalijte do formy a posypte surovým třtinovým cukrem. Pečte padesát až šedesát minut, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Nechte ho ve formě asi pět minut odpočinout, pak ho vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.
4
Podávejte nakrájené na silné krajíce a namazané máslem.