Dýně dodá chlebíčku vláčnost, zázvor pikantní příchuť. Přípravu zvládnou i začátečníci!
1Zahřejte troubu na 160 °C. Dno i obě delší strany formy na pečení chleba (na jedenapůlkilový bochník) vymastěte máslem a vyložte pečicím papírem, aby chléb hladce vyklouzl.
2V míse smíchejte máslo, med a prošlehané vejce a přimíchejte nastrouhanou dýni nebo tykev. Pak přidejte světlý třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvor.
3Připravenou směs nalijte do formy a posypte surovým třtinovým cukrem. Pečte padesát až šedesát minut, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Nechte ho ve formě asi pět minut odpočinout, pak ho vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.
4Podávejte nakrájené na silné krajíce a namazané máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dýňové dezerty: 14 nejlepších receptů(14 receptů)