Zázvorovo-dýňový chlebíček

Zázvorovo-dýňový chlebíček

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Snadné 10 krajíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3834 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 508 g
Tuky 164 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně dodá chlebíčku vláčnost, zázvor pikantní příchuť. Přípravu zvládnou i začátečníci!

Suroviny

máslo 175 g
rozpuštěné, + na vymazání formy
med 140 g
tekutý
vejce 1 ks
velké
dýně 250 g
dužina nastrouhaná nahrubo
třtinový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 9 g
zázvor (mletý) 1 PL
třtinový cukr 2 PL

1Zahřejte troubu na 160 °C. Dno i obě delší strany formy na pečení chleba (na jedenapůlkilový bochník) vymastěte máslem a vyložte pečicím papírem, aby chléb hladce vyklouzl.

2V míse smíchejte máslo, med a prošlehané vejce a přimíchejte nastrouhanou dýni nebo tykev. Pak přidejte světlý třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvor.

3Připravenou směs nalijte do formy a posypte surovým třtinovým cukrem. Pečte padesát až šedesát minut, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Nechte ho ve formě asi pět minut odpočinout, pak ho vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.

4Podávejte nakrájené na silné krajíce a namazané máslem.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit