0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zázvorovo-dýňový chlebíček

Zázvorovo-dýňový chlebíček

3.8 / 5. Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 10 krajíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3834 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 508 g
Tuky 164 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně dodá chlebíčku vláčnost, zázvor pikantní příchuť. Přípravu zvládnou i začátečníci!

Suroviny

máslo 175 g
rozpuštěné, + na vymazání formy
med 140 g
tekutý
vejce 1 ks
velké
dýně 250 g
dužina nastrouhaná nahrubo
třtinový cukr 100 g
mouka pšeničná hladká 350 g
kypřicí prášek do pečiva 9 g
zázvor (mletý) 1 PL
třtinový cukr 2 PL

1Zahřejte troubu na 160 °C. Dno i obě delší strany formy na pečení chleba (na jedenapůlkilový bochník) vymastěte máslem a vyložte pečicím papírem, aby chléb hladce vyklouzl.

2V míse smíchejte máslo, med a prošlehané vejce a přimíchejte nastrouhanou dýni nebo tykev. Pak přidejte světlý třtinový cukr, mouku smíchanou s kypřicím práškem a zázvor.

3Připravenou směs nalijte do formy a posypte surovým třtinovým cukrem. Pečte padesát až šedesát minut, aby chlebíček nabyl a zezlátl. Nechte ho ve formě asi pět minut odpočinout, pak ho vyjměte a nechte na mřížce vychladnout.

4Podávejte nakrájené na silné krajíce a namazané máslem.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit