Čokoládovo-dýňové kousky

Čokoládovo-dýňové kousky

4.1 / 5. Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Pro zkušené 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12350 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 1530 g
Tuky 563 g
Vláknina 176 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně se hodí do slaných jídel i do koláčů a čokoláda jí moc sluší. Přesvědčte se sami!

Suroviny

sušenky 20 ks
kulaté, nejlépe čokoládové
krupicový cukr 2 PL
máslo 4 PL
Na náplň
krémový sýr 450 g
krupicový cukr 225 g
dýňové pyré 250 ml
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
perníkové koření 0.5 ČL
sůl 0.5 ČL
čokoláda 110 g
min. 60 % kakaa, na kousky

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o velikosti 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem, aby na všech stranách přesahoval. Cookies rozdrobte do větší mísy a postupně k nim přidávejte máslo a cukr. Hněťte prsty tak, abyste získali kompaktní směs. Hmotu pak natlačte na dno připravené formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct do trouby. Nechte vychladit.

2 Čerstvý sýr dejte do robotu a ‚projeďte‘ ho metlou, přidejte cukr, dýňové pyré, vajíčka, mouku, koření a sůl a dohladka promíchejte. Dejte stranou. Čokoládu nalámejte na kousky do mísy, vložte na třicet sekund do mikrovlnné trouby a nechte rozpustit; měla by být sametově hedvábná. Přidejte k ní hrneček dýňové hmoty, dobře promíchejte.

3 Zbytek dýňové hmoty vylijte na dno formy na připravený sušenkový základ, pak lžičkou přidávejte čokoládovou hmotu a nakonec přes celou formu ze strany na stranu projeďte nožem – dosáhnete mramorového efektu. Pečte 40 až 50 minut. Nechte vychladnout ve formě, pak nakrájejte na kostky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit