Dýně se hodí do slaných jídel i do koláčů a čokoláda jí moc sluší. Přesvědčte se sami!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o velikosti 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem, aby na všech stranách přesahoval.
Cookies rozdrobte do větší mísy a postupně k nim přidávejte máslo a cukr. Hněťte prsty tak, abyste získali kompaktní směs. Hmotu pak natlačte na dno připravené formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct do trouby. Nechte vychladit.
Čerstvý sýr dejte do robotu a ‚projeďte‘ ho metlou, přidejte cukr, dýňové pyré, vajíčka, mouku, koření a sůl a dohladka promíchejte. Dejte stranou.
Čokoládu nalámejte na kousky do mísy, vložte na třicet sekund do mikrovlnné trouby a nechte rozpustit; měla by být sametově hedvábná. Přidejte k ní hrneček dýňové hmoty, dobře promíchejte.
Zbytek dýňové hmoty vylijte na dno formy na připravený sušenkový základ, pak lžičkou přidávejte čokoládovou hmotu a nakonec přes celou formu ze strany na stranu projeďte nožem – dosáhnete mramorového efektu.
Pečte 40 až 50 minut. Nechte vychladnout ve formě, pak nakrájejte na kostky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Dýňové dezerty: 14 nejlepších receptů(14 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
Komentáře
Nejlepší koláč co jsem kdy jedla a v naší rodině nejoblíbenější. Určitě stojí za vyzkoušení.
Nejlepší koláč co jsem kdy jedlá a v naší rodině nejoblíbenější.