Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Pro zkušené 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12350 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 1530 g
Tuky 563 g
Vláknina 176 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně se hodí do slaných jídel i do koláčů a čokoláda jí moc sluší. Přesvědčte se sami!

Suroviny

sušenky 20 ks
kulaté, nejlépe čokoládové
Na náplň
dýňové pyré 250 ml
vejce 3 ks
sůl ½ ČL
min. 60 % kakaa, na kousky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o velikosti 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem, aby na všech stranách přesahoval.

2

Cookies rozdrobte do větší mísy a postupně k nim přidávejte máslo a cukr. Hněťte prsty tak, abyste získali kompaktní směs. Hmotu pak natlačte na dno připravené formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct do trouby. Nechte vychladit.

3

Čerstvý sýr dejte do robotu a ‚projeďte‘ ho metlou, přidejte cukr, dýňové pyré, vajíčka, mouku, koření a sůl a dohladka promíchejte. Dejte stranou.

4

Čokoládu nalámejte na kousky do mísy, vložte na třicet sekund do mikrovlnné trouby a nechte rozpustit; měla by být sametově hedvábná. Přidejte k ní hrneček dýňové hmoty, dobře promíchejte.

5

Zbytek dýňové hmoty vylijte na dno formy na připravený sušenkový základ, pak lžičkou přidávejte čokoládovou hmotu a nakonec přes celou formu ze strany na stranu projeďte nožem – dosáhnete mramorového efektu.

6

Pečte 40 až 50 minut. Nechte vychladnout ve formě, pak nakrájejte na kostky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

30.07.2014 14:10

Nejlepší koláč co jsem kdy jedla a v naší rodině nejoblíbenější. Určitě stojí za vyzkoušení.

30.07.2014 14:07

Nejlepší koláč co jsem kdy jedlá a v naší rodině nejoblíbenější.

Apetit magazín