Dýně se hodí do slaných jídel i do koláčů a čokoláda jí moc sluší. Přesvědčte se sami!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o velikosti 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem, aby na všech stranách přesahoval. Cookies rozdrobte do větší mísy a postupně k nim přidávejte máslo a cukr. Hněťte prsty tak, abyste získali kompaktní směs. Hmotu pak natlačte na dno připravené formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct do trouby. Nechte vychladit.
2 Čerstvý sýr dejte do robotu a ‚projeďte‘ ho metlou, přidejte cukr, dýňové pyré, vajíčka, mouku, koření a sůl a dohladka promíchejte. Dejte stranou. Čokoládu nalámejte na kousky do mísy, vložte na třicet sekund do mikrovlnné trouby a nechte rozpustit; měla by být sametově hedvábná. Přidejte k ní hrneček dýňové hmoty, dobře promíchejte.
3 Zbytek dýňové hmoty vylijte na dno formy na připravený sušenkový základ, pak lžičkou přidávejte čokoládovou hmotu a nakonec přes celou formu ze strany na stranu projeďte nožem – dosáhnete mramorového efektu. Pečte 40 až 50 minut. Nechte vychladnout ve formě, pak nakrájejte na kostky.
Komentáře
Bára Hanzlíková
30.07.2014 14:07
Nejlepší koláč co jsem kdy
Nejlepší koláč co jsem kdy jedlá a v naší rodině nejoblíbenější.
Bára Hanzlíková
30.07.2014 14:10
Nejlepší koláč co jsem kdy
Nejlepší koláč co jsem kdy jedla a v naší rodině nejoblíbenější. Určitě stojí za vyzkoušení.