Čokoládovo-dýňové kousky

Čokoládovo-dýňové kousky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (32)
Více než hodinu Pro zkušené 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12350 kcal
Bílkoviny 232 g
Sacharidy 1530 g
Tuky 563 g
Vláknina 176 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýně se hodí do slaných jídel i do koláčů a čokoláda jí moc sluší. Přesvědčte se sami!

Suroviny

sušenky 20 ks
kulaté, nejlépe čokoládové
krupicový cukr 2 PL
máslo 4 PL
Na náplň
krémový sýr 450 g
krupicový cukr 225 g
dýňové pyré 250 ml
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 3 PL
perníkové koření 0.5 ČL
sůl 0.5 ČL
čokoláda 110 g
min. 60 % kakaa, na kousky

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o velikosti 20 × 20 cm vyložte pečicím papírem, aby na všech stranách přesahoval. Cookies rozdrobte do větší mísy a postupně k nim přidávejte máslo a cukr. Hněťte prsty tak, abyste získali kompaktní směs. Hmotu pak natlačte na dno připravené formy a dejte na 12 až 15 minut zapéct do trouby. Nechte vychladit.

2 Čerstvý sýr dejte do robotu a ‚projeďte‘ ho metlou, přidejte cukr, dýňové pyré, vajíčka, mouku, koření a sůl a dohladka promíchejte. Dejte stranou. Čokoládu nalámejte na kousky do mísy, vložte na třicet sekund do mikrovlnné trouby a nechte rozpustit; měla by být sametově hedvábná. Přidejte k ní hrneček dýňové hmoty, dobře promíchejte.

3 Zbytek dýňové hmoty vylijte na dno formy na připravený sušenkový základ, pak lžičkou přidávejte čokoládovou hmotu a nakonec přes celou formu ze strany na stranu projeďte nožem – dosáhnete mramorového efektu. Pečte 40 až 50 minut. Nechte vychladnout ve formě, pak nakrájejte na kostky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit