Kokosové ‚mléko‘ patří mezi suroviny, bez které asijská kuchyně neobejde. Patří mezi nepotradatelnou součást thajského kari, patří i do mnohých indických nebo srílanských receptů. Pokud nemáte doma zásobu plechovek kokosového ‚mléka‘,...
Chystáte se na výrobu vaječného likéru, ale nemáte doma koupené kondenzované mléko? Poradíme vám, jak si jej vyrobit doma. Potřebujete pouze 3 suroviny a sami ovlivníte, jak bude výsledek sladký. Tip máme také na bezlaktózovou verzi.
...
Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...
Lámete si hlavu s tím, jak na veganskou verzi Pavlovy, bezé, makronek a dalších dezertů obsahujících našlehaný sníh z bílků? Zachrání vás aquafaba, voda, ve které jste namáčli cizrnu. Ačkoli se to zdá nepravděpodobné, sladké pečení bez...
Ekvádor je gastronomickou velmocí, do jejíž bohaté kuchyně se snadno zamilujete. Ztělesňuje různorodost a v tom tkví její krása.V Andách jídelníček odráží, jakým plodinám se daří ve zdejších vysokohorských podmínkách:...
Její severní stranu pokrývá Atacama, nejsušší poušť světa, na jihu jsou to ledovcová pole. A uprostřed tohoto nejdelšího státu naší planety příroda dopřává farmářům optimální klima. Kulinářsky byla země dlouho opomíjená, během několika let...