Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné ledové mléko
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněné ledové mléko

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1484 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 125 g
Tuky 91 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a osvěžující dezert ze snadno dostupných surovin.

Související recepty

Postup

1

Mléko nalijte do hrnce a k němu přidejte smetanu, svitek skořice, celý muškátový oříšek, rozpůlený vanilkový lusk a med a přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte probublávat tři minuty. Pak sejměte z ohně a nechte 10 minut stát.

2

Vyndejte skořici, lusk i muškátový oříšek, vlijte ochucené mléko do pekáčku, přikryjte a zamrazte.

3

Před servírováním přendejte mléčnou hmotu do robotu a promixujte, aby trochu povolila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum
  • Zajímavosti

Tahini pasta: 7 způsobů, jak ji využít v kuchyni na maximum

Fenomén dubajské čokolády vám určitě neunikl a možná jste si ji dokonce zkusili připravit doma. Pravděpodobně vám v lednici zbyla sezamová pasta tahini a teď přemýšlíte, co s ní. Rádi vám poradíme, jak ji využít! Je to nečekaně všestranná...