0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněné ledové mléko

Kořeněné ledové mléko
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kořeněné ledové mléko

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1484 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 125 g
Tuky 91 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý a osvěžující dezert ze snadno dostupných surovin.

Suroviny

mléko 500 ml
smetana 125 ml
12%
skořice 1 svitek
muškátový oříšek 1 ks
vanilkový lusk 1 ks
med 2 PL

1 Mléko nalijte do hrnce a k němu přidejte smetanu, svitek skořice, celý muškátový oříšek, rozpůlený vanilkový lusk a med a přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte probublávat tři minuty. Pak sejměte z ohně a nechte 10 minut stát.

2 Vyndejte skořici, lusk i muškátový oříšek, vlijte ochucené mléko do pekáčku, přikryjte a zamrazte.

3 Před servírováním přendejte mléčnou hmotu do robotu a promixujte, aby trochu povolila.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit