0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Pohár z ovesného mléka s jahodami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pohár z ovesného mléka s jahodami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 691 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 131 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý tady znamená mimo jiné absenci bílého cukru. Chuť je ale neodolatelná!

Suroviny

bio
javorový sirup 20 ml
bio
pudinkový prášek 1 ks
vanilkový, bio
sójová smetana 4 PL
v biokvalitě Provamel
čerstvé, nejlépe domácí nebo mražené, nebo kvalitní džem Dalfour
nebo máta na ozdobu

Postup

1

Ovesný nápoj promíchejte s javorovým sirupem a dvě třetiny směsi dejte vařit. Ve zbylé části rozmíchejte pudink.

2

Když se mléko začíná vařit, přilijte pudink s mlékem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, 3–5 minut.

3

Nakonec přidejte sójovou smetanu, promíchejte a stáhněte z ohně.

4

Část jahod rozmačkejte a promíchejte s vychladlým krémem. Ozdobte jahodami a lístky bylinek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...