Zdravý tady znamená mimo jiné absenci bílého cukru. Chuť je ale neodolatelná!
Suroviny
ovesné mléko
500
ml
bio
javorový sirup
20
ml
bio
pudinkový prášek
1
ks
vanilkový, bio
sójová smetana
4
PL
v biokvalitě Provamel
čerstvé, nejlépe domácí nebo mražené, nebo kvalitní džem Dalfour
nebo máta na ozdobu
Postup
1
Ovesný nápoj promíchejte s javorovým sirupem a dvě třetiny směsi dejte vařit. Ve zbylé části rozmíchejte pudink.
2
Když se mléko začíná vařit, přilijte pudink s mlékem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, 3–5 minut.
3
Nakonec přidejte sójovou smetanu, promíchejte a stáhněte z ohně.
4
Část jahod rozmačkejte a promíchejte s vychladlým krémem. Ozdobte jahodami a lístky bylinek.