0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohár z ovesného mléka s jahodami

Pohár z ovesného mléka s jahodami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pohár z ovesného mléka s jahodami

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 691 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 131 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravý tady znamená mimo jiné absenci bílého cukru. Chuť je ale neodolatelná!

Suroviny

ovesné mléko 500 ml
bio
javorový sirup 20 ml
bio
pudinkový prášek 1 ks
vanilkový, bio
sójová smetana 4 PL
v biokvalitě Provamel
jahody
čerstvé, nejlépe domácí nebo mražené, nebo kvalitní džem Dalfour
meduňka
nebo máta na ozdobu

Postup

1

Ovesný nápoj promíchejte s javorovým sirupem a dvě třetiny směsi dejte vařit. Ve zbylé části rozmíchejte pudink.

2

Když se mléko začíná vařit, přilijte pudink s mlékem a za stálého míchání vařte do zhoustnutí, 3–5 minut.

3

Nakonec přidejte sójovou smetanu, promíchejte a stáhněte z ohně.

4

Část jahod rozmačkejte a promíchejte s vychladlým krémem. Ozdobte jahodami a lístky bylinek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit