Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové mléko
Skořicové mléko
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Skořicové mléko

3.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 704 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 92 g
Tuky 24 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořicové mléko představuje výbornou kombinaci chutí kávy, skočice a mléka!

Suroviny

káva mletá 4 PL
mletá
mléko 1,2 l

Postup

1

V překapávači připravte kávu se 400 ml vody.

2

V silnostěnném hrnci nebo hrnci na mléko promíchejte skořici s cukrem a trochou mléka. Pomalu zahřívejte a míchejte, aby se směs dobře promísila. Vlijte zbytek mléka i překapanou kávu a pomalu přivádějte k varu.

3

Jakmile se směs blíží varu (na povrch začnou vystupovat bublinky), odstavte ji z ohně. Nechte trochu vychladnout, přelijte do šálků nebo silnostěnných sklenic a podávejte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

31.08.2007 10:49
Recept se nachází v č.2/05, str.31

Apetit magazín