0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené papriky

pečená paprika a likek
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pečené papriky se výborne hodí do sendvičů a salátů, nebo jako příloha k masu. Můžete z nich teké připravit skvělou pomazánku nebo polévku. Jak je připravit? 

 

Papriky (i chilli) nebo lilky opečte celé pod rozpáleným grilem, v horké troubě – na plechu a pečicím papíru – či přímo nad plamenem plynového sporáku. Počkejte, až slupky zčernají, svrasknou a začnou se oddělovat. 

Opečené horké papriky vložte do misky nebo do plastového sáčku, přetáhněte fólií, respektive uzavřete, a zchlaďte. Až se ,zapotí‘, oloupejte je a zbavte semen i osemení. Když papriky hned nesníte, zalijte je olejem; v lednici vydrží zhruba týden.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit