Nasucho pečené papriky

Nasucho pečené papriky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 300 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 52 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vcelku podávejte papriky jako přílohu k masu, nasekané jsou skvělé jako dip k bílému pečivu.

Suroviny

paprika červená 8 ks
česnek 3 stroužky
prolisovaný
olivový olej
sůl
ocet 50 ml
zředěného 50 ml vody
petrželka

1Papriky pečte nasucho na 200°C asi půl hodiny v troubě dohněda. Poté je vyndejte a na 20 minut přikryjte alobalem.

2Papriky oloupejte, překrojte, zbavte jádřince, posolte, vetřete česnek, zalijte olejem a zakápněte octem a posypte petrželovou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit