Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nasucho pečené papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 300 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 52 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasucho pečené papriky podávejte jako přílohu k masu, nebo z nasekaných vytvořte dip k bílému pečivu. Stejný recept použijte i v případě, že se rozhodnete grilovat venku. Kouř zeleninu navíc krásně ovoní a tím získá další žádoucí chuťový rozměr.

Suroviny

česnek 3 stroužky
prolisovaný
olivový olej
sůl
ocet 50 ml
zředěného 50 ml vody
petrželka

Postup

1

Papriky pečte nasucho na 200 °C asi půl hodiny v troubě dohněda. Poté je vyndejte a na 20 minut přikryjte alobalem.

2

Papriky oloupejte, překrojte, zbavte jádřince, posolte, vetřete česnek, zalijte olejem a zakápněte octem a posypte petrželovou natí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

08.01.2017 13:22

výborná příloha k masu

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...