Objevte bulgur
Suroviny
bulgur
200
g
(částečně naklíčená, usušený a drcená pšenice)
vývar zeleninový
250
ml
horký
cibule červená
½
ks
jemně nakrájená
cizrna
400
g
konzervovaná, scezená
paprika
200
g
pečené, konzervované, v oleji, scezené a natrhané na kousky
koriandr čerstvý
1
hrst
nasekané
Na zálívku
skořice
½
PL
mletá, lze i mletý kmín
citron
1
ks
kůra z 1 citronu, šťáva z poloviny citronu
olivový olej
1
PL
sůl
pepř
Postup
1
Bulgur nasypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a přelijte vývarem. Nepříliš těsně uzavřete a vařte čtyři minuty na plný výkon. Asi pět minut nechte zakryté stát, aby se vývar vsákl.
2
Z uvedených surovin připravte zálivku. V míse promíchejte cibuli, cizrnu, papriky a koriandr s měkkým bulgurem a všechno zalijte dresinkem. Podávejte teplé nebo vychlazené.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Půst vás nezaskočí!(10 receptů )
Komentáře