Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

3.3/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2398 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 383 g
Tuky 38 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte bulgur

Suroviny

bulgur 200 g
(částečně naklíčená, usušený a drcená pšenice)
vývar zeleninový 250 ml
horký
jemně nakrájená
cizrna 400 g
konzervovaná, scezená
paprika 200 g
pečené, konzervované, v oleji, scezené a natrhané na kousky
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekané
Na zálívku
mletá, lze i mletý kmín
kůra z 1 citronu, šťáva z poloviny citronu
olivový olej 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Bulgur nasypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a přelijte vývarem. Nepříliš těsně uzavřete a vařte čtyři minuty na plný výkon. Asi pět minut nechte zakryté stát, aby se vývar vsákl.

2

Z uvedených surovin připravte zálivku. V míse promíchejte cibuli, cizrnu, papriky a koriandr s měkkým bulgurem a všechno zalijte dresinkem. Podávejte teplé nebo vychlazené.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

15.11.2007 11:17
prima recept, jenom bych autorce a redakci vytkla pouziti konzervovanych (v podstate dosti znehodnocenych) potravin - uvarit ci cizrnu a opect papriky neni o nic tezsi nez udelat bulgur... ;-)
14.11.2007 09:42
Recept se nachází v č.5/07 str.19

Apetit magazín