0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

Kořeněný bulgur s pečenými paprikami

3/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2398 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 383 g
Tuky 38 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte bulgur

Suroviny

bulgur 200 g
(částečně naklíčená, usušený a drcená pšenice)
vývar zeleninový 250 ml
horký
cibule červená ½ ks
jemně nakrájená
cizrna 400 g
konzervovaná, scezená
paprika 200 g
pečené, konzervované, v oleji, scezené a natrhané na kousky
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekané
Na zálívku
skořice ½ PL
mletá, lze i mletý kmín
kůra z 1 citronu, šťáva z poloviny citronu
olivový olej 1 PL
sůl
pepř

1 Bulgur nasypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby a přelijte vývarem. Nepříliš těsně uzavřete a vařte čtyři minuty na plný výkon. Asi pět minut nechte zakryté stát, aby se vývar vsákl.

2 Z uvedených surovin připravte zálivku. V míse promíchejte cibuli, cizrnu, papriky a koriandr s měkkým bulgurem a všechno zalijte dresinkem. Podávejte teplé nebo vychlazené.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/07 str.19

Anonym

prima recept, jenom bych autorce a redakci vytkla pouziti konzervovanych (v podstate dosti znehodnocenych) potravin - uvarit ci cizrnu a opect papriky neni o nic tezsi nez udelat bulgur... ;-)

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč