0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 500 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 23 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jde o klobásky, můžete použít jakékoli svoje oblíbené, ale vždy volte kvalitu.

Suroviny

paprika červená 2 ks
středně velké, rozkrojené na 4 ploché plátky, zbavené semen a žeber
paprika žlutá 2 ks
středně velké, rozkrojené na čtyři ploché plátky, zbavené semen a žeber
sůl
pepř
čerstvě mletý
450 g
těstoviny orecchiette lze nahradit jinými krátkými těstovinami
olivový olej 2 ČL
450 g
italská salsiccie vymačkaná ze střívka
máslo 1 PL
na kousky
parmazán 30 g
nastrouhaný

1 Rozpalte gril. Papriky položte slupkou nahoru na plech vyložený alobalem; opékejte asi 10cm pod grilem dočerna, 18–20 minut. Přesuňte je pak do mísy a přetáhněte plastovou fólií a nechte zapařit, stačí 2–3 minuty. Pomocí papírové utěrky odrhněte slupky; šťávu z paprik přitom zachyťte do misky. Papriky nakrájejte příčně na půlcentimetrové proužky a vraťte do mísy. Odložte stranou. 

2 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente. Vodu slijte a přitom jí 125 ml zachyťte a odložte stranou. 

3 Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním ohni. Opečte klobásy zbavené střívka dohněda, asi 7–10 minut, rozbíjejte je přitom vařečkou. Přidejte pečené papriky a prohřejte je. Směs z pánve nasypte do mísy, přidejte těstoviny, máslo, uschovanou vodu a parmazán. Osolte. opepřete, promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit