Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami
Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3344 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 248 g
Tuky 204 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jde o klobásky, můžete použít jakékoli svoje oblíbené, ale vždy volte kvalitu.

Související recepty

Suroviny

středně velké, rozkrojené na 4 ploché plátky, zbavené semen a žeber
středně velké, rozkrojené na čtyři ploché plátky, zbavené semen a žeber
sůl
hrubá
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 450 g
orecchiette lze nahradit jinými krátkými těstovinami
olivový olej 2 ČL
italská salsiccie, vymačkaná ze střívka
na kousky
nastrouhaný

Postup

1

Rozpalte gril. Papriky položte slupkou nahoru na plech vyložený alobalem; opékejte asi 10cm pod grilem dočerna, 18–20 minut. Přesuňte je pak do mísy a přetáhněte plastovou fólií a nechte zapařit, stačí 2–3 minuty. Pomocí papírové utěrky odrhněte slupky; šťávu z paprik přitom zachyťte do misky. Papriky nakrájejte příčně na půlcentimetrové proužky a vraťte do mísy. Odložte stranou.

2

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente. Vodu slijte a přitom jí 125 ml zachyťte a odložte stranou.

3

Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním ohni. Opečte klobásy zbavené střívka dohněda, asi 7–10 minut, rozbíjejte je přitom vařečkou. Přidejte pečené papriky a prohřejte je. Směs z pánve nasypte do mísy, přidejte těstoviny, máslo, uschovanou vodu a parmazán. Osolte. opepřete, promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...