Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 500 kcal
Bílkoviny 15 g
Cukr 23 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pokud jde o klobásky, můžete použít jakékoli svoje oblíbené, ale vždy volte kvalitu.

Suroviny

paprika červená 2 ks
středně velké, rozkrojené na 4 ploché plátky, zbavené semen a žeber
paprika žlutá 2 ks
středně velké, rozkrojené na čtyři ploché plátky, zbavené semen a žeber
sůl
pepř
čerstvě mletý
450 g
těstoviny orecchiette lze nahradit jinými krátkými těstovinami
olivový olej 2 ČL
450 g
italská salsiccie vymačkaná ze střívka
máslo 1 PL
na kousky
parmazán 30 g
nastrouhaný

1 Rozpalte gril. Papriky položte slupkou nahoru na plech vyložený alobalem; opékejte asi 10cm pod grilem dočerna, 18–20 minut. Přesuňte je pak do mísy a přetáhněte plastovou fólií a nechte zapařit, stačí 2–3 minuty. Pomocí papírové utěrky odrhněte slupky; šťávu z paprik přitom zachyťte do misky. Papriky nakrájejte příčně na půlcentimetrové proužky a vraťte do mísy. Odložte stranou. 

2 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente. Vodu slijte a přitom jí 125 ml zachyťte a odložte stranou. 

3 Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním ohni. Opečte klobásy zbavené střívka dohněda, asi 7–10 minut, rozbíjejte je přitom vařečkou. Přidejte pečené papriky a prohřejte je. Směs z pánve nasypte do mísy, přidejte těstoviny, máslo, uschovanou vodu a parmazán. Osolte. opepřete, promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit