Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Orecchiette s klobáskou a pečenými paprikami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 500 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 23 g
Tuky 37 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jde o klobásky, můžete použít jakékoli svoje oblíbené, ale vždy volte kvalitu.

Související recepty

Suroviny

paprika červená 2 ks
středně velké, rozkrojené na 4 ploché plátky, zbavené semen a žeber
paprika žlutá 2 ks
středně velké, rozkrojené na čtyři ploché plátky, zbavené semen a žeber
sůl
pepř
čerstvě mletý
450 g
těstoviny orecchiette lze nahradit jinými krátkými těstovinami
olivový olej 2 ČL
450 g
italská salsiccie vymačkaná ze střívka
máslo 1 PL
na kousky
parmazán 30 g
nastrouhaný

1 Rozpalte gril. Papriky položte slupkou nahoru na plech vyložený alobalem; opékejte asi 10cm pod grilem dočerna, 18–20 minut. Přesuňte je pak do mísy a přetáhněte plastovou fólií a nechte zapařit, stačí 2–3 minuty. Pomocí papírové utěrky odrhněte slupky; šťávu z paprik přitom zachyťte do misky. Papriky nakrájejte příčně na půlcentimetrové proužky a vraťte do mísy. Odložte stranou. 

2 Uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente. Vodu slijte a přitom jí 125 ml zachyťte a odložte stranou. 

3 Rozehřejte olej ve velké pánvi na středním ohni. Opečte klobásy zbavené střívka dohněda, asi 7–10 minut, rozbíjejte je přitom vařečkou. Přidejte pečené papriky a prohřejte je. Směs z pánve nasypte do mísy, přidejte těstoviny, máslo, uschovanou vodu a parmazán. Osolte. opepřete, promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit