Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Španělská tortilla
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 10–12 (v menu)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 103 g
Tuky 121 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V našem případě je tortilla (španělská omeleta s bramborami) součástí tapas na party. Můžete ji podávat také k večeři, pak nasytí zhruba čtyři jedlíky.

Suroviny

olivový olej 4 PL
česnek 2 stroužky
paprika 300 g
nakládaná nebo pečená
vejce 6 ks
sůl
pepř

Postup

1

Co můžete udělat pár hodin dopředu
Brambory oloupejte, nakrájejte na tenounké plátky a osušte kuchyňským papírem. 3 lžíce oleje zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi a vsypte brambory. Opékejte 8–10 minut, aby změkly. Často je obracejte. Až budou téměř měkké, osolte je opepřete.

 

2

Pánev stáhněte z ohně, děrovanou lžící z ní vyndejte brambory a vložte je do mísy. Nasekejte česnek. Papriky slijte a osušte. Vejce prošlehejte s trochou soli a pepře. Všechno přidejte k bramborům a lehce promíchejte.

 

3

Do pánve vlijte zbývající olej, přidejte směs a na mírném plameni 8–10 minut prohřívejte, aby směs na dně sedla a začal tuhnout i její povrch. Na pánev položte talíř dnem vzhůru a vyklopte na něj omeletu. Pak ji přesuňte zpět na pánev a opékejte 2–4 minuty z druhé strany, aby utuhla dokonale. Přesuňte na talíř a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

 

4

Před podáváním
Omeletu nakrájejte na čtverečky. Naskládejte na servírovací talíř a přidejte napichovátka. Podávejte

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...