V našem případě je tortilla (španělská omeleta s bramborami) součástí tapas na party. Můžete ji podávat také k večeři, pak nasytí zhruba čtyři jedlíky.
Postup
Co můžete udělat pár hodin dopředu
Brambory oloupejte, nakrájejte na tenounké plátky a osušte kuchyňským papírem. 3 lžíce oleje zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi a vsypte brambory. Opékejte 8–10 minut, aby změkly. Často je obracejte. Až budou téměř měkké, osolte je opepřete.
Pánev stáhněte z ohně, děrovanou lžící z ní vyndejte brambory a vložte je do mísy. Nasekejte česnek. Papriky slijte a osušte. Vejce prošlehejte s trochou soli a pepře. Všechno přidejte k bramborům a lehce promíchejte.
Do pánve vlijte zbývající olej, přidejte směs a na mírném plameni 8–10 minut prohřívejte, aby směs na dně sedla a začal tuhnout i její povrch. Na pánev položte talíř dnem vzhůru a vyklopte na něj omeletu. Pak ji přesuňte zpět na pánev a opékejte 2–4 minuty z druhé strany, aby utuhla dokonale. Přesuňte na talíř a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Před podáváním
Omeletu nakrájejte na čtverečky. Naskládejte na servírovací talíř a přidejte napichovátka. Podávejte