0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Španělská tortilla s pečenými paprikami

Španělská tortilla
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Španělská tortilla s pečenými paprikami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 10–12 (v menu)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 103 g
Tuky 121 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V našem případě je tortilla (španělská omeleta s bramborami) součástí tapas na party. Můžete ji podávat také k večeři, pak nasytí zhruba čtyři jedlíky.

Suroviny

brambory 450 g
olivový olej 4 PL
česnek 2 stroužky
paprika 300 g
nakládaná nebo pečená
vejce 6 ks
sůl
pepř

Postup

1

Co můžete udělat pár hodin dopředu
Brambory oloupejte, nakrájejte na tenounké plátky a osušte kuchyňským papírem. 3 lžíce oleje zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi a vsypte brambory. Opékejte 8–10 minut, aby změkly. Často je obracejte. Až budou téměř měkké, osolte je opepřete.

 

2

Pánev stáhněte z ohně, děrovanou lžící z ní vyndejte brambory a vložte je do mísy. Nasekejte česnek. Papriky slijte a osušte. Vejce prošlehejte s trochou soli a pepře. Všechno přidejte k bramborům a lehce promíchejte.

 

3

Do pánve vlijte zbývající olej, přidejte směs a na mírném plameni 8–10 minut prohřívejte, aby směs na dně sedla a začal tuhnout i její povrch. Na pánev položte talíř dnem vzhůru a vyklopte na něj omeletu. Pak ji přesuňte zpět na pánev a opékejte 2–4 minuty z druhé strany, aby utuhla dokonale. Přesuňte na talíř a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

 

4

Před podáváním
Omeletu nakrájejte na čtverečky. Naskládejte na servírovací talíř a přidejte napichovátka. Podávejte

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč