Španělská tortilla s pečenými paprikami

Španělská tortilla s pečenými paprikami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 10–12 (v menu)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 103 g
Tuky 121 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V našem případě je tortilla (španělská omeleta s bramborami) součástí tapas na party. Můžete ji podávat také k večeři, pak nasytí zhruba čtyři jedlíky.

Suroviny

brambory 450 g
olivový olej 4 PL
česnek 2 stroužky
paprika 300 g
nakládaná nebo pečená
vejce 6 ks
sůl
pepř

Postup

1

Co můžete udělat pár hodin dopředu
Brambory oloupejte, nakrájejte na tenounké plátky a osušte kuchyňským papírem. 3 lžíce oleje zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi a vsypte brambory. Opékejte 8–10 minut, aby změkly. Často je obracejte. Až budou téměř měkké, osolte je opepřete.

 

2

Pánev stáhněte z ohně, děrovanou lžící z ní vyndejte brambory a vložte je do mísy. Nasekejte česnek. Papriky slijte a osušte. Vejce prošlehejte s trochou soli a pepře. Všechno přidejte k bramborům a lehce promíchejte.

 

3

Do pánve vlijte zbývající olej, přidejte směs a na mírném plameni 8–10 minut prohřívejte, aby směs na dně sedla a začal tuhnout i její povrch. Na pánev položte talíř dnem vzhůru a vyklopte na něj omeletu. Pak ji přesuňte zpět na pánev a opékejte 2–4 minuty z druhé strany, aby utuhla dokonale. Přesuňte na talíř a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

 

4

Před podáváním
Omeletu nakrájejte na čtverečky. Naskládejte na servírovací talíř a přidejte napichovátka. Podávejte

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit