Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
zákusky
Unsplash.com

Ježíšek vám ani letos nenadělil kuchyňskou váhu nebo je pořád zastrčená vzadu ve skříni? Pomoc hledejte v příborníku.

I bez kuchyňské váhy můžete vařit či péct. Sice ne s dokonalou přesností, ale pořád uspokojivě. Vytáhněte lžíce a lžičky a pusťte se do toho. Připravili jsme pro vás přehled přepočtů základních surovin. Vždy počítejte s vrchovatou variantou.

Přehled přepočtů lžičky/lžíce:

  • mouka hladká – 8 g/25 g
  • mouka hrubá – 7 g/20 g
  • škrob – 11 g/30 g
  • sůl – 9 g/30 g
  • krupicový cukr – 10 g/24 g
  • zavařenina – 15 g/35 g

Související články