Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Není lepší kombinace, než jsou jahody s čokoládou. Snad jen když se tyto dvě chutě potkají na sladkém muffinu.

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 cupcaků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Americká

Ingredience

    • 1 dávka těsta na vanilkové muffiny, jen dejte 125 g mouky a 100 g jemně mletých mandlí
    • jahody a nastrouhaná čokoláda či čokoládové kuličky na ozdobení

    NA KRÉM

    • 140 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 160 g čokolády (min. 53 % kakaa)
    • 200 g změklého másla
    • 400 g moučkového cukru (nebo méně, podle chuti)
    • 200 g čerstvého smetanového sýra (nejlépe philadelphia), pokojové teploty

     

Příprava jídla

1 Smíchejte suroviny na těsto a upečte muffiny. Nechte je zcela vychladnout.

2 Na krém: v menším hrnci zahřejte smetanu pod bod varu. Nalámejte do ní čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Odstavte a nechte 15 minut chladnout při pokojové teplotě.

3 V jiné misce prošlehejte máslo s cukrem do hladkého krému. Poté po částech (na střední otáčky) zašlehejte 2/3 rozpuštěné čokolády se šlehačkou.

4 Zbylou čokoládu prošlehejte se sýrem a při velmi pomalých otáčkách vmíchejte ke krému. Dejte pozor, abyste krém nepřešlehali a nesrazil se! Hotový krém vložte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou a naneste na cupcaky. Ozdobte jahodou a čokoládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilkové muffiny

Čokoládové muffiny

Cupcaky s fondánem

Sladká kytice cupcaků

Citronové cupcaky

Cupcaky s jahodovým srdíčkem

Sladké cupcaky

Nejsladší Valentýn

Přidat komentář