Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (24)
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9165 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 802 g
Tuky 581 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není lepší kombinace, než jsou jahody s čokoládou. Snad jen když se tyto dvě chutě potkají na sladkém muffinu.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 125 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 225 g
změklé
smetana ke šlehání 140 ml
33%
krupicový cukr 225 g
čokoláda 160 g
min. 53 % kakaa
sůl 1 špetka
máslo 200 g
změklé
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutá semínka
moučkový cukr 400 g
nebo méně, podle chuti
vejce 4 ks
Na krém
krémový sýr 200 g
čerstvý, pokojové teploty, např. Philadelphia
mandle 100 g
jemně mleté

1 Smíchejte suroviny na těsto a upečte muffiny. Nechte je zcela vychladnout.

2 Na krém: v menším hrnci zahřejte smetanu pod bod varu. Nalámejte do ní čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Odstavte a nechte 15 minut chladnout při pokojové teplotě.

3 V jiné misce prošlehejte máslo s cukrem do hladkého krému. Poté po částech (na střední otáčky) zašlehejte 2/3 rozpuštěné čokolády se šlehačkou.

4 Zbylou čokoládu prošlehejte se sýrem a při velmi pomalých otáčkách vmíchejte ke krému. Dejte pozor, abyste krém nepřešlehali a nesrazil se! Hotový krém vložte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou a naneste na cupcaky. Ozdobte jahodou a čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

Hana Smidlova

Xx

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit