Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 (22)
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4763 kcal
Bílkoviny 31 g
Cukr 472 g
Tuky 290 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není lepší kombinace, než jsou jahody s čokoládou. Snad jen když se tyto dvě chutě potkají na sladkém muffinu.

Suroviny

Na těsto
1
těsto na vanilkové muffiny jen dejte 125 g mouky a 100 g jemně mletých mandlí
Na krém
smetana ke šlehání 140 ml
33%
čokoláda 160 g
min. 53 % kakaa
máslo 200 g
změklé
moučkový cukr 400 g
nebo méně, podle chuti
krémový sýr 200 g
čerstvý, pokojové teploty, např. Philadelphia

1 Smíchejte suroviny na těsto a upečte muffiny. Nechte je zcela vychladnout.

2 Na krém: v menším hrnci zahřejte smetanu pod bod varu. Nalámejte do ní čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Odstavte a nechte 15 minut chladnout při pokojové teplotě.

3 V jiné misce prošlehejte máslo s cukrem do hladkého krému. Poté po částech (na střední otáčky) zašlehejte 2/3 rozpuštěné čokolády se šlehačkou.

4 Zbylou čokoládu prošlehejte se sýrem a při velmi pomalých otáčkách vmíchejte ke krému. Dejte pozor, abyste krém nepřešlehali a nesrazil se! Hotový krém vložte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou a naneste na cupcaky. Ozdobte jahodou a čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit