Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Velmi snadné Na 12 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9063 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 787 g
Tuky 594 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není lepší kombinace, než jsou jahody s čokoládou. Snad jen když se tyto dvě chutě potkají na s nadýchaným mandlovým těstem v roztomilém dortíku. Mandlový muffin s efektní čepicí z čokoládového krému zdobí šťavnatá čerstvá jahoda. Mandlové cupcaky s čokoládovým krémem se skvěle hodí na večírky a oslavy. 

Suroviny

Na těsto
nebo jemně mleté mandle
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 225 g
změklé
sůl 1 špetka
vyškrábnutá semínka
vejce 4 ks
Na krém
tmavá čokoláda 160 g
min. 53 % kakaa
máslo 200 g
změklé
nebo méně, podle chuti
čerstvý, pokojové teploty, např. Philadelphia

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2

Smíchejte mouku, mandlovou mouku a kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.

3

Máslo, cukr a sůl dejte do mísy. Přidejte semínka z vanilkového lusku a šlehejte do světlé pěny (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

4

Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.

5

Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Muffiny pečte zhruba 15–20 minut. Hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

6

Na krém: v menším hrnci zahřejte smetanu pod bod varu. Nalámejte do ní čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Odstavte a nechte 15 minut chladnout při pokojové teplotě.

7

V jiné misce prošlehejte máslo s cukrem do hladkého krému. Poté po částech (na střední otáčky) zašlehejte 2/3 rozpuštěné čokolády se šlehačkou.

8

Zbylou čokoládu prošlehejte se sýrem a při velmi pomalých otáčkách vmíchejte ke krému. Dejte pozor, abyste krém nepřešlehali a nesrazil se! Hotový krém vložte do cukrářského sáčku s libovolnou špičkou a naneste na cupcaky. Ozdobte jahodou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

11.02.2024 12:01
Dobrý den, v receptu jsou jine suroviny než následně v popisu. Resp.v reveptu v papírovém časopise Apetit. Děkuji.
21.02.2024 12:54

Dobrý den, moc děkujeme za upozornění, tady si šotek opravdu zařádil. I v papírovém časopise byla chyba (mandlové cupcaky vychází z těsta na vanilkové muffiny, ne čokoládové), ale i tu jsme odstranili. Recept by už teď měl být zcela v pořádku.

Ještě jednou děkujeme a přejeme krásný den, redakce Apetitu

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...