Hledáte snadný zákusek na posezení čistě pro dámy? Tady je! Malinová bábovka vás dostane svou vůní už během pečení, a co teprve, až do ní prvně zakrojíte a spatříte tu barevnou mozaiku? Je jemná, vláčná, zkrátka luxusní!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy a utřete dohladka, pak po jednom přidávejte vejce a opět dokonale spojte.
Oba druhy mouky vsypte přes síto do jiné mísy a promíchejte spolu s kypřicím práškem. Směs přisypávejte k máslu a vše hněťte, nakonec přilijte mléko a polovinu malin, poprášených moukou.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto a navrch nasypte zbývající maliny, poprášené moukou. Pečte hodinu a deset minut, aby na špejli zabodnuté do bábovky neulpívalo těsto. Podávejte pocukrované.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů )
- Malinové pokušení – ty nejlepší malinové dezerty(8 receptů )
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )
Komentáře