Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4959 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 546 g
Tuky 261 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte snadný zákusek na posezení čistě pro dámy? Tady je!

Suroviny

máslo 250 g
změklé + na vymazání
krupicový cukr 280 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 140 g
mouka pšeničná polohrubá 140 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mléko 240 ml
maliny 2 hrnky
mražené
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
moučkový cukr
na poprášení

1Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy a utřete dohladka, pak po jednom přidávejte vejce a opět dokonale spojte.

2Oba druhy mouky vsypte přes síto do jiné mísy a promíchejte spolu s kypřicím práškem. Směs přisypávejte k máslu a vše hněťte, nakonec přilijte mléko a polovinu malin, poprášených moukou.

3Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto a navrch nasypte zbývající maliny, poprášené moukou. Pečte hodinu a deset minut, aby na špejli zabodnuté do bábovky neulpívalo těsto. Podávejte pocukrované.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

Anonym

výborná, zkoušela jsem jí s malinami, ostružinami i samotnou a vždycky se po ní zaprášilo

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit