Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4959 kcal
Bílkoviny 93 g
Cukr 546 g
Tuky 261 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hledáte snadný zákusek na posezení čistě pro dámy? Tady je!

Suroviny

máslo 250 g
změklé plus na vymazání
krupicový cukr 280 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 140 g
mouka pšeničná polohrubá 140 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mléko 240 ml
maliny 2 hrnky
mražené
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
moučkový cukr
na poprášení

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy a utřete dohladka, pak po jednom přidávejte vejce a opět dokonale spojte.

Oba druhy mouky vsypte přes síto do jiné mísy a promíchejte spolu s kypřicím práškem. Směs přisypávejte k máslu a vše hněťte, nakonec přilijte mléko a polovinu malin, poprášených moukou.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto a navrch nasypte zbývající maliny, poprášené moukou. Pečte hodinu a deset minut, aby na špejli zabodnuté do bábovky neulpívalo těsto. Podávejte pocukrované.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit