Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinová bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 94
Více než hodinu Snadné 12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4959 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 546 g
Tuky 261 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte snadný zákusek na posezení čistě pro dámy? Tady je!

Suroviny

máslo 250 g
změklé + na vymazání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mléko 240 ml
maliny 2 hrnky
mražené
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr a vanilkový extrakt dejte do mísy a utřete dohladka, pak po jednom přidávejte vejce a opět dokonale spojte.

2

Oba druhy mouky vsypte přes síto do jiné mísy a promíchejte spolu s kypřicím práškem. Směs přisypávejte k máslu a vše hněťte, nakonec přilijte mléko a polovinu malin, poprášených moukou.

3

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto a navrch nasypte zbývající maliny, poprášené moukou. Pečte hodinu a deset minut, aby na špejli zabodnuté do bábovky neulpívalo těsto. Podávejte pocukrované.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

02.08.2009 12:12
výborná, zkoušela jsem jí s malinami, ostružinami i samotnou a vždycky se po ní zaprášilo

Apetit magazín