Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1453 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 70 g
Tuky 68 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je stejně jako celá kuchyně Středního východu barevnaý, plný koření a chuťových protikladů, sladkých, slaných i kyselých. Ideální terapie proti nudě!

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 600 g
bez kosti a kůže
jogurt řeckého typu 2 PL
olivový olej
podle potřeby
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr 2 ČL
mletý
skořice 1 ČL
mletá
kurkuma (mletá) 1 ČL
mletá
kajenský pepř 0.5 ČL
citron 1 ks
z 0,5 kůra a z celého šťáva
sůl
Na salát
okurka 1 ks
velká, kostičky o hraně 1cm
římský kmín 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
koriandr mletý 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
chilli sušené 1 PL
200 g
sušené višně (nebo brusinek), propláchnuté
jarní cibulka svazek
najemno
150 g
oříšky kešu nasucho opražené
koriandr svazek
nasekané lístky, stonky najemno nakrájené
rýžový ocet 4 PL
med 2 PL
olivový olej
panenský, na pokapání

1 Kuřecí maso naložte do marinády z jogurtu, 3 lžic olivového oleje, koření, citronové kůry a šťávy a nechte nejméně 30 minut marinovat (klidně i déle). Vyndejte z lednice 20 minut před tím, než začnete kuře připravovat, aby maso došlo do pokojové teploty. Osolte a znovu v marinádě promíchejte.

2 Na větší pánvi rozehřejte trošku oleje a na střední teplotě opékejte pozvolna kuře (cca 10 minut po každé straně), dokud není maso na povrchu zlatavé a uvnitř hotové. Pak nakrájejte na kousky.

3 Sestavte salát. Smíchejte v míse kousky kuřete, kostičky okurky, římský kmín a seme- na koriandru, chilli vločky, višně (brusinky), jarní cibulku, kešú a lístky koriandru. Přidejte rýžový ocet, med a zakapejte olivovým olejem. Osolte, promíchejte a servírujte v široké a mělké míse nebo na velkém plochém talíři.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit