Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi
Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2370 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 123 g
Tuky 135 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je stejně jako celá kuchyně Středního východu barevnaý, plný koření a chuťových protikladů, sladkých, slaných i kyselých. Ideální terapie proti nudě!

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 600 g
bez kosti a kůže
olivový olej
podle potřeby
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr mletý 2 ČL
mletá
kajenský pepř ½ ČL
z poloviny citronu a šťáva z jednoho citronu
sůl
Na salát
velká, kostičky o hraně 1cm
římský kmín 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
koriandrová semínka 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
chilli sušené 1 PL
višně 200 g
sušené (nebo brusinky), propláchnuté
jarní cibulka svazek
najemno
kešú 150 g
nasucho opražené
koriandr čerstvý svazek
nasekané lístky, stonky najemno nakrájené
rýžový ocet 4 PL
med 2 PL
olivový olej panenský
na pokapání

Postup

1

Kuřecí maso naložte do marinády z jogurtu, 3 lžic olivového oleje, koření, citronové kůry a šťávy a nechte nejméně 30 minut marinovat (klidně i déle).

2

Vyndejte z lednice 20 minut před tím, než začnete kuře připravovat, aby maso došlo do pokojové teploty. Osolte a znovu v marinádě promíchejte.

3

Na větší pánvi rozehřejte trošku oleje a na střední teplotě opékejte pozvolna kuře (cca 10 minut po každé straně), dokud není maso na povrchu zlatavé a uvnitř hotové. Pak nakrájejte na kousky.

4

Sestavte salát. Smíchejte v míse kousky kuřete, kostičky okurky, římský kmín a seme- na koriandru, chilli vločky, višně (brusinky), jarní cibulku, kešú a lístky koriandru. Přidejte rýžový ocet, med a zakapejte olivovým olejem. Osolte, promíchejte a servírujte v široké a mělké míse nebo na velkém plochém talíři.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...