0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2370 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 123 g
Tuky 135 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je stejně jako celá kuchyně Středního východu barevnaý, plný koření a chuťových protikladů, sladkých, slaných i kyselých. Ideální terapie proti nudě!

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 600 g
bez kosti a kůže
olivový olej
podle potřeby
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr mletý 2 ČL
skořice 1 ČL
mletá
kajenský pepř ½ ČL
citronová kůra
z poloviny citronu a šťáva z jednoho citronu
sůl
Na salát
velká, kostičky o hraně 1cm
římský kmín 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
koriandrová semínka 2 PL
nasucho opražený, nahrubo podrcený
chilli sušené 1 PL
višně 200 g
sušené (nebo brusinky), propláchnuté
jarní cibulka svazek
najemno
kešú 150 g
nasucho opražené
koriandr čerstvý svazek
nasekané lístky, stonky najemno nakrájené
rýžový ocet 4 PL
med 2 PL
olivový olej panenský
na pokapání

Postup

1

Kuřecí maso naložte do marinády z jogurtu, 3 lžic olivového oleje, koření, citronové kůry a šťávy a nechte nejméně 30 minut marinovat (klidně i déle).

2

Vyndejte z lednice 20 minut před tím, než začnete kuře připravovat, aby maso došlo do pokojové teploty. Osolte a znovu v marinádě promíchejte.

3

Na větší pánvi rozehřejte trošku oleje a na střední teplotě opékejte pozvolna kuře (cca 10 minut po každé straně), dokud není maso na povrchu zlatavé a uvnitř hotové. Pak nakrájejte na kousky.

4

Sestavte salát. Smíchejte v míse kousky kuřete, kostičky okurky, římský kmín a seme- na koriandru, chilli vločky, višně (brusinky), jarní cibulku, kešú a lístky koriandru. Přidejte rýžový ocet, med a zakapejte olivovým olejem. Osolte, promíchejte a servírujte v široké a mělké míse nebo na velkém plochém talíři.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč