0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí marinované řízky

Králičí marinované řízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králičí marinované řízky

4/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Pro zkušené Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 79 g
Tuky 37 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!

Suroviny

králík 1 ks
sůl
pepř
mouka pšeničná polohrubá
strouhanka
na obalení
vejce 2 ks
na obalení
rostlinný olej
na smažení
sůl
vločková
chleba
k podávání
Na marinádu
okurky nakládané
k podávání
cibule 1 ks
na drobno
česnek 4 stroužky
drcené
citron ½ ks
kůra a šťáva
šalvěj 1
nasekané lístky

1 Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase libovější. Medailonky lehce naklepejte a podle potřeby na okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Opepřete je.

2 Smíchejte přísady na marinádu a přelijte maso. Zakryjte a nechte v chladu marinovat nejméně 2, ale klidně 12 hodin.

3 Vyjměte medailonky z marinády, lehce je osušte papírovými utěrkami a osolte. Obalte je v polohrubé mouce, protáhněte rozšlehanými vejci a obalte ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepněte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pomalu dozlatova. Před podáváním je posypte vločkovou solí, posílí chuť a v ústech bude krásně křupat. Doplňte čerstvým chlebem a okurkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč