Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králičí marinované řízky
Králičí marinované řízky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králičí marinované řízky

4.3/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Pro zkušené Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 79 g
Tuky 37 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!

Související recepty

Suroviny

sůl
pepř
strouhanka
na obalení
vejce 2 ks
na obalení
rostlinný olej
na smažení
sůl
vločková
k podávání
Na marinádu
k podávání
na drobno
česnek 4 stroužky
drcené
citron ½ ks
kůra a šťáva
šalvěj 1
nasekané lístky

Postup

1

Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase libovější. Medailonky lehce naklepejte a podle potřeby na okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Opepřete je.

2

Smíchejte přísady na marinádu a přelijte maso. Zakryjte a nechte v chladu marinovat nejméně 2, ale klidně 12 hodin.

3

Vyjměte medailonky z marinády, lehce je osušte papírovými utěrkami a osolte. Obalte je v polohrubé mouce, protáhněte rozšlehanými vejci a obalte ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepněte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pomalu dozlatova. Před podáváním je posypte vločkovou solí, posílí chuť a v ústech bude krásně křupat. Doplňte čerstvým chlebem a okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín