Králičí marinované řízky

Králičí marinované řízky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (3)
Do hodiny Pro zkušené Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 547 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 76 g
Tuky 21 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!

Suroviny

králičí maso 1 ks
sůl a pepř
mouka pšeničná polohrubá
plus strouhanka a dvě vejce na obal
rostlinný olej
na smažení
vločková sůl na ozdobení
chleba a nakládané okurky k podávání
Na marinádu
cibule 1 ks
nakrájená na drobno
česnek 4 stroužky
drcený
kůra a šťáva z půlky biocitronu
šalvěj 1
nasekané lístky
víno bílé 2 PL

1 Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase libovější. Medailonky lehce naklepejte a podle potřeby na okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Opepřete je.

2 Smíchejte přísady na marinádu a přelijte maso. Zakryjte a nechte v chladu marinovat nejméně 2, ale klidně 12 hodin.

3 Vyjměte medailonky z marinády, lehce je osušte papírovými utěrkami a osolte. Obalte je v polohrubé mouce, protáhněte rozšlehanými vejci a obalte ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepněte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pomalu dozlatova. Před podáváním je posypte vločkovou solí, posílí chuť a v ústech bude krásně křupat. Doplňte čerstvým chlebem a okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit