Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Králičí marinované řízky

Králičí marinované řízky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do hodiny Pro zkušené Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 867 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 79 g
Tuky 43 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!

Suroviny

králičí maso 1 ks
sůl a pepř
mouka pšeničná polohrubá
strouhanka
na obalení
vejce 2 ks
na obalení
rostlinný olej
na smažení
sůl
vločková
chleba
k podávání
Na marinádu
okurky nakládané
k podávání
cibule 1 ks
na drobno
česnek 4 stroužky
drcené
citron 0.5 ks
kůra a šťáva
šalvěj 1
nasekané lístky
víno bílé 2 PL

1 Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase libovější. Medailonky lehce naklepejte a podle potřeby na okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Opepřete je.

2 Smíchejte přísady na marinádu a přelijte maso. Zakryjte a nechte v chladu marinovat nejméně 2, ale klidně 12 hodin.

3 Vyjměte medailonky z marinády, lehce je osušte papírovými utěrkami a osolte. Obalte je v polohrubé mouce, protáhněte rozšlehanými vejci a obalte ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepněte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pomalu dozlatova. Před podáváním je posypte vločkovou solí, posílí chuť a v ústech bude krásně křupat. Doplňte čerstvým chlebem a okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit