
Králičí marinované řízky
O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!
Ingredience
- 1 králík
- sůl a čerstvě mletý pepř
- polohrubá mouka, strouhanka a 2 vejce na obalení
- rostlinný olej na smažení
- vločková sůl na ozdobení
- chleba a nakládané okurky k podávání
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, drcené
- kůra a šťáva z 1/2 biocitronu
- 1 snítka šalvěje, lístky nasekané
- 2 lžíce bílého vína
NA MARINÁDU
Příprava jídla
1 Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase libovější. Medailonky lehce naklepejte a podle potřeby na okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Opepřete je.
2 Smíchejte přísady na marinádu a přelijte maso. Zakryjte a nechte v chladu marinovat nejméně 2, ale klidně 12 hodin.
3 Vyjměte medailonky z marinády, lehce je osušte papírovými utěrkami a osolte. Obalte je v polohrubé mouce, protáhněte rozšlehanými vejci a obalte ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepněte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pomalu dozlatova. Před podáváním je posypte vločkovou solí, posílí chuť a v ústech bude krásně křupat. Doplňte čerstvým chlebem a okurkami.
Přidat komentář