Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králičí marinované řízky

O těchto řízcích básnila redaktorka Stáňa tak dlouho, že jsme je museli zopakovat!

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ marinování
PT15M
Smažení 0:15
Maso Česká

Ingredience

    • 1 králík
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • polohrubá mouka, strouhanka a 2 vejce na obalení
    • rostlinný olej na smažení
    • vločková sůl na ozdobení
    • chleba a nakládané okurky k podávání

    NA MARINÁDU

    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • kůra a šťáva z 1/2 biocitronu
    • 1 snítka šalvěje, lístky nasekané
    • 2 lžíce bílého vína

Příprava jídla

1 Vykostěte králíka a maso nakrájejte na úhledné medailonky. Maso ze stehen bude šťavnatější, ze hřbetu zase libovější. Medailonky lehce naklepejte a podle potřeby na okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutily. Opepřete je.

2 Smíchejte přísady na marinádu a přelijte maso. Zakryjte a nechte v chladu marinovat nejméně 2, ale klidně 12 hodin.

3 Vyjměte medailonky z marinády, lehce je osušte papírovými utěrkami a osolte. Obalte je v polohrubé mouce, protáhněte rozšlehanými vejci a obalte ve strouhance, přebytečnou strouhanku oklepněte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje pomalu dozlatova. Před podáváním je posypte vločkovou solí, posílí chuť a v ústech bude krásně křupat. Doplňte čerstvým chlebem a okurkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řízky plněné křenem

Kuřecí nugety v jogurtu

Telecí řízky v hrubé strouhance

Řízečky v bramboráku

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

REKLAMA

Přidat komentář