Sýry cottage a mozzarella dodají ‚šťávu‘ zapečeným těstovinám. Pečené kuře podávejte se zálivkou z čerstvého sýra a bylinek. V hrstkové polévce v mexickém stylu zazáří sýr měkký. A když zapečete ricottu s olivami a tymiánem, přinesete na...
Je libo rakvičku? Pokud si neodpustíte křehké žloutkové těsto s nadýchanou šlehačkou, je odpověď jasná. Tento ikonický retro dezert s vanilkovou chutí a typickou křehkostí si zaslouží místo i na vašem stole. Stačí pár ingrediencí,...
Kdysi postrach dětských talířů, dnes hvězda moderní kuchyně. Špenát zažívá svou zelenou renesanci – a není divu. V obchodech i na trzích najdete čerstvé, svěže zelené listy, které chutnají úplně jinak než prapodivná zelená kaše, kterou jsme...
Karel Čapek, jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů 20. století, byl nejen mistrem pera, ale také milovníkem dobrého jídla. Jeho kulinářské preference odrážely jak jeho osobní vkus, tak i dobu, ve které žil – ostatně jako to bývá u...
Česká kuchyně a uzeniny? To je nerozlučná dvojka! Než se však sezóna opečených špekáčků rozjede naplno, dopřejte si je v trochu jiné roli. Skvěle se hodí do polévek, těstovin, zapečených pokrmů i na křupavé topinky. Vybrali jsme pro vás osm...
Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...
Pistácie – malé zelené oříšky v naprasklé skořápce, po kterých díky dubajské čokoládě dnes šílí celý svět víc než kdy dřív. Přesto, že jejich cena v posledních dnech stoupla na svá maxima, existuje hned několik důvodů, proč si je v...