Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2323 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 174 g
Tuky 91 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobnozrnná čočka je skvělá právě na saláty, protože se nerozváří. Kombinace fety, červené cibule, petrželky, vinného octa a citronu je prostě dokonalá. Olej použijte extra panenský.

Suroviny

čočka zelená 400 g
drobnozrnná, propláchnutá
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
balkánský sýr 200 g
či feta, nahrubo či nadrobené
petrželka 1 svazek
či koriandr, nasekané listy
citronová štáva 1 ks
z 1 citronu
olivový olej 4 PL
panenský
balzamikový ocet 1 PL
sůl
a čerstvě mletý pepř

1 Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka; čočka by ale měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat.

2 Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nakonec přidejte sýr.

NĚCO NAVÍC
Francouzskou zelenou drobnozrnnou čočku koupíte v prodejnách zdravé výživy i v Tescu.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit