Drobnozrnná čočka je skvělá právě na saláty, protože se nerozváří. Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem je prostě dokonalá kombinace fety, červené cibule, petrželky, vinného octa a citronu. Olej použijte extra panenský.
Suroviny
čočka zelená puy
400
g
drobnozrnná, propláchnutá
cibule červená
1
ks
na tenké plátky
balkánský sýr
200
g
či feta, nahrubo či nadrobené
petrželka
1
svazek
či koriandr, nasekané listy
citronová šťáva
1
ks
z 1 citronu
olivový olej extra panenský
4
PL
balzamikový ocet
1
PL
sůl a pepř
Postup
1
Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka; čočka by ale měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat.
2
Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou, a nakonec přidejte sýr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Zamilujte si luštěniny(50 receptů )
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů )
- Velký výběr luštěninových jídel, které si zamilujete. Vyzkoušejte třeba fazolové placičky nebo dhal z červené čočky(23 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
- Čočkový salát můžete připravit pokaždé jinak a vždycky bude dokonalý(15 receptů )