Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 244
Do 50 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1038 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 26 g
Tuky 91 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobnozrnná čočka je skvělá právě na saláty, protože se nerozváří. Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem je prostě dokonalá kombinace fety, červené cibule, petrželky, vinného octa a citronu. Olej použijte extra panenský.

Související recepty

Suroviny

drobnozrnná, propláchnutá
na tenké plátky
či feta, nahrubo či nadrobené
petrželka 1 svazek
či koriandr, nasekané listy
z 1 citronu
olivový olej extra panenský 4 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl a pepř

Postup

1

Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka; čočka by ale měla zůstat pevná. Slijte a nechte okapat. 

2

Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou, a nakonec přidejte sýr.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...