Lahodné a pikantní brambůrky
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte brambory; pokud nejsou zhruba stejně velké, překrájejte je, aby se uvařily za stejnou dobu. Vařte asi dvanáct minut – než je scedíte, raději zkuste, jestli jsou už tak akorát. Pokud jsou uprostřed ještě trochu tvrdé, vypněte vařič a nechte je chvilku dojít v horké vodě.
Uvařené brambory posypte rozdrobenou fetou nebo balkánským sýrem a lístky dobromysli. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
Před podáváním zakápněte olivovým olejem.
Tip Apetitu:
V Řecku se brambory pěstují stejně jako zelenina – jsou zavlažovány. Výsledkem jsou často úplní obři, takže na večeři jich stačí jenom pár. Rády se ovšem rozvařují – proto si dobře pohlídejte dobu vaření. Ani kaše ale není špatná – jestli se vám hlízy převaří, prostě je rozmačkejte s olivovým olejem a posypte fetou.
Komentáře
Anonym
29.08.2007 15:01
Apetit 7/04
Anonym
08.07.2009 11:53
PŘIDALA JSEM OLIVY