Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Brambory s fetou a oreganem

Brambory s fetou a oreganem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1151 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 84 g
Tuky 70 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné a pikantní brambůrky

Suroviny

brambory 400 g
nové, neloupané, pečlivě omyté
sůl
na vaření brambor
sýr feta 200 g
lze nahradit balkánským sýrem
oregano hrst
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

1Ve větším hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte brambory; pokud nejsou zhruba stejně velké, překrájejte je, aby se uvařily za stejnou dobu. Vařte asi dvanáct minut – než je scedíte, raději zkuste, jestli jsou už tak akorát. Pokud jsou uprostřed ještě trochu tvrdé, vypněte vařič a nechte je chvilku dojít v horké vodě.

2Uvařené brambory posypte rozdrobenou fetou nebo balkánským sýrem a lístky dobromysli. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.

3Před podáváním zakápněte olivovým olejem.

Tip Apetitu:
✔ V Řecku se brambory pěstují stejně jako zelenina – jsou zavlažovány. Výsledkem jsou často úplní obři, takže na večeři jich stačí jenom pár. Rády se ovšem rozvařují – proto si dobře pohlídejte dobu vaření. Ani kaše ale není špatná – jestli se vám hlízy převaří, prostě je rozmačkejte s olivovým olejem a posypte fetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 7/04, str.45

Anonym

Přidejte do brambor sušené řecké černé olivy. Jejich výrazná chuť udělá z jídla gurmánský zážitek.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit