Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brambory s fetou a oreganem

Brambory s fetou a oreganem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1151 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 84 g
Tuky 70 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodné a pikantní brambůrky

Suroviny

nové, neloupané, pečlivě omyté
sůl
na vaření brambor
lze nahradit balkánským sýrem
oregano hrst
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Ve větším hrnci uveďte do varu vodu, osolte ji a vsypte brambory; pokud nejsou zhruba stejně velké, překrájejte je, aby se uvařily za stejnou dobu. Vařte asi dvanáct minut – než je scedíte, raději zkuste, jestli jsou už tak akorát. Pokud jsou uprostřed ještě trochu tvrdé, vypněte vařič a nechte je chvilku dojít v horké vodě.

2

Uvařené brambory posypte rozdrobenou fetou nebo balkánským sýrem a lístky dobromysli. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.

3

Před podáváním zakápněte olivovým olejem.

Tip Apetitu:
V Řecku se brambory pěstují stejně jako zelenina – jsou zavlažovány. Výsledkem jsou často úplní obři, takže na večeři jich stačí jenom pár. Rády se ovšem rozvařují – proto si dobře pohlídejte dobu vaření. Ani kaše ale není špatná – jestli se vám hlízy převaří, prostě je rozmačkejte s olivovým olejem a posypte fetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

08.07.2009 11:53
Přidejte do brambor sušené řecké černé olivy. Jejich výrazná chuť udělá z jídla gurmánský zážitek.
29.08.2007 15:01
Recept se nachází v č. 7/04, str.45

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč