Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1179 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 37 g
Tuky 86 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Naložený sýr se skvěle hodí k pivu či vínu. Je nejen lahodný, ale i krásný na pohled. Zaboduje také jako vlastnoručně vyrobený dárek.

Suroviny

cibule červená 2 ks
červená paprika 1 ks
paprika 1
kozí rohy
olivy zelené 1
tymián
provensálské koření
pepř
mletý
česnek
podle chuti
balkánský sýr 400 g
na kostičky
sůl
na dochucení
ocet
na dochucení
olej
na dolití

1Nakrájenou cibuli, papriku a celé kozí rohy dejte do misky. Trochu osolte a zakapejte octem. Přidejte olivy, tymián, provensálské koření, trochu mletého pepře a česnek.
 

2Do směsi zlehka vmíchejte sýr nakrájený na kostky (asi 3 × 3 cm). Vše přemístěte do nádoby s uzavíratelným víkem a dolijte olejem. Uložte do lednice. Během odležení můžete sklenici několikrát obrátit, aby koření, které má sklony sedat ke dnu, rovnoměrně ochutilo celou várku voňavé lahůdky. Za dva až tři dny se do ní můžete pustit.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit