Naložený sýr se skvěle hodí k pivu či vínu. Je nejen lahodný, ale i krásný na pohled. Zaboduje také jako vlastnoručně vyrobený dárek.
Suroviny
cibule červená
2
ks
paprika červená
1
ks
paprika
1
kozí rohy
olivy zelené
1
tymián
provensálské koření
pepř
mletý
česnek
podle chuti
balkánský sýr
400
g
na kostičky
sůl
na dochucení
ocet
na dochucení
olej
na dolití
Postup
1
Nakrájenou cibuli, papriku a celé kozí rohy dejte do misky. Trochu osolte a zakapejte octem. Přidejte olivy, tymián, provensálské koření, trochu mletého pepře a česnek.
2
Do směsi zlehka vmíchejte sýr nakrájený na kostky (asi 3 × 3 cm). Vše přemístěte do nádoby s uzavíratelným víkem a dolijte olejem. Uložte do lednice.
3
Během odležení můžete sklenici několikrát obrátit, aby koření, které má sklony sedat ke dnu, rovnoměrně ochutilo celou várku voňavé lahůdky. Za dva až tři dny se do ní můžete pustit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Chuťovky k pivu: 21 receptů na dokonalé pohoštění(21 receptů)