Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

ŠKOLA VAŘENÍ: jídla z woku

ŠKOLA VAŘENÍ: jídla z woku
sdílet:

Při vařená ve woku se fantazii meze nekladou. Kombinovat můžete libovolné přísady, stačí se držet našeho postupu.

1. ZVOLTE ZÁKLADNÍ PŘÍSADU

  • 340 g středních či velkých krevet, oloupaných a zbavených střívka
  • 340 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených přes vlákno na tenké plátky
  • 340 g hovězí roštěnky nebo pupku (flank steak), nakrájené přes vlákno na nudličky
  • 340 g vepřové kýty, nakrájené přes vlákno na nudličky
  • Můžete ale zvolit i jiné díly masa, vegetariáni zase tofu.

2. PŘIPRAVTE MARINÁDU

Prošlehejte 1 bílek, 1 lžíci čínského rýžového vína nebo suchého sherry a 1 lžíci (zarovnanou) kukuřičného škrobu. Pak promíchejte se základní přísadou (masem, krevetami nebo tofu) a nechte v lednici marinovat 1 hodinu. Před opékáním marinádu sceďte.

3. NAKRÁJEJTE ZELENINU

Nakrájejte na úhledné a stejně velké kousky různé druhy zeleniny tak, aby se dobře a rychle opékaly. Celkem budete potřebovat zhruba 3 hrnky zeleniny v různých kombinacích. Inspiraci najdete v receptech v tomto článku.

4. VYBERTE SI OMÁČKU

Recepty na čtyři různé omáčky, které sluší jídlům z woku, najdete tady.

5. OPÉKEJTE A MÍCHEJTE

Postupujte podle receptů, které najdete v článku tady. Opečte základní přísadu, pak základ z česneku, zázvoru a jarní cibulky a potom zeleninu – tu vkládejte do woku od nejtužší k nejjemnější. Nakonec vše povařte se zvolenou omáčkou a ozdobte. Podívejte s rýží anebo s nudlemi.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín