0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

ŠKOLA VAŘENÍ: jídla z woku

ŠKOLA VAŘENÍ: jídla z woku
sdílet:

Při vařená ve woku se fantazii meze nekladou. Kombinovat můžete libovolné přísady, stačí se držet našeho postupu.

1. ZVOLTE ZÁKLADNÍ PŘÍSADU

  • 340 g středních či velkých krevet, oloupaných a zbavených střívka
  • 340 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených přes vlákno na tenké plátky
  • 340 g hovězí roštěnky nebo pupku (flank steak), nakrájené přes vlákno na nudličky
  • 340 g vepřové kýty, nakrájené přes vlákno na nudličky
  • Můžete ale zvolit i jiné díly masa, vegetariáni zase tofu.

2. PŘIPRAVTE MARINÁDU

Prošlehejte 1 bílek, 1 lžíci čínského rýžového vína nebo suchého sherry a 1 lžíci (zarovnanou) kukuřičného škrobu. Pak promíchejte se základní přísadou (masem, krevetami nebo tofu) a nechte v lednici marinovat 1 hodinu. Před opékáním marinádu sceďte.

3. NAKRÁJEJTE ZELENINU

Nakrájejte na úhledné a stejně velké kousky různé druhy zeleniny tak, aby se dobře a rychle opékaly. Celkem budete potřebovat zhruba 3 hrnky zeleniny v různých kombinacích. Inspiraci najdete v receptech v tomto článku.

4. VYBERTE SI OMÁČKU

Recepty na čtyři různé omáčky, které sluší jídlům z woku, najdete tady.

5. OPÉKEJTE A MÍCHEJTE

Postupujte podle receptů, které najdete v článku tady. Opečte základní přísadu, pak základ z česneku, zázvoru a jarní cibulky a potom zeleninu – tu vkládejte do woku od nejtužší k nejjemnější. Nakonec vše povařte se zvolenou omáčkou a ozdobte. Podívejte s rýží anebo s nudlemi.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč