Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 447 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 23 g
Tuky 3 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijská večeře z jedné pánve...

Suroviny

nebo jiný na opékání
krevety 340 g
střední či velké, oloupané, zbavené střívka
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
sójové boby edamame 400 g
krátce povařené
hrášek cukrový 130 g
spařený
čirá omáčka ze základního postupu
koriandr čerstvý svazek
čerstvý
rýže
nebo nudle k podávání

Postup

1

Krevety marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si krevety, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2

Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte krevety a pomalu míchejte 30 sekund, aby se prohřály. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3

Rozpalte pánev na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte edamame a hrášek a míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4

Přidejte krevety a čirou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Před vlastním smažením ve woku povařte edamame asi 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Těsně před koncem varu přihoďte hrášek. Zamíchejte a sceďte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...