Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

3.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 447 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 23 g
Tuky 3 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijská večeře z jedné pánve...

Související recepty

Suroviny

nebo jiný na opékání
krevety 340 g
střední či velké, oloupané, zbavené střívka
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
sójové boby edamame 400 g
krátce povařené
hrášek cukrový 130 g
spařený
čirá omáčka ze základního postupu
koriandr čerstvý svazek
čerstvý
rýže
nebo nudle k podávání

Postup

1

Krevety marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si krevety, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2

Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte krevety a pomalu míchejte 30 sekund, aby se prohřály. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3

Rozpalte pánev na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte edamame a hrášek a míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4

Přidejte krevety a čirou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Před vlastním smažením ve woku povařte edamame asi 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Těsně před koncem varu přihoďte hrášek. Zamíchejte a sceďte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...