Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

Krevety, cukrový hrášek & edamame ve woku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 497 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 32 g
Tuky 3 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijská večeře z jedné pánve...

Suroviny

arašídový olej
lze nahradit jiným olejem, na opékaní
krevety 340 g
střední či velké, oloupané, zbavené střívka
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
krupicový cukr
400 g
edamame sójové boby, krátce povařené
hrášek 130 g
spařený, hrnek
čirá omáčka ze základního postupu
koriandr svazek
čerstvý
rýže
lze nahradit nudlemi, k podávání

1 Krevety marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si krevety, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte krevety a pomalu míchejte 30 sekund, aby se prohřály. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3 Rozpalte pánev na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte edamame a hrášek a míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4 Přidejte krevety a čirou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Před vlastním smažením ve woku povařte edamame asi 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Těsně před koncem varu přihoďte hrášek. Zamíchejte a sceďte.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit