Hovězí & brokolice ve woku

Hovězí & brokolice ve woku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 360 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 61 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Naházejte do pánve jednu surovinu za druhou a pak už si jen u stolu užijte jejich maximální chuť a vůni.

Suroviny

arašídový olej
na opékání, lze nahradit jiným olejem
340 g
hovězí roštěnka lze nahradit pupkem, nakrájené přes vlákno na nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
2 ks nadrobno, 2 ks šikomo na ozdobení
sůl
krupicový cukr
brokolice 3 hrnek
pěkné růžičky, krátce povařené a pokrájené na plátky
hnědá omáčka ze základního postupu
arašídy hrst
nesolené
rýže
k podávání, lze nahradit nudlemi

1 Maso nakrájené na nudličky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu míchejte 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3 Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte brokolici. Celou dobu míchejte, až bude opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4 Přidejte maso a hnědou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte jarní cibulkou, arašídy a podávejte s rýží.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit