Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí & brokolice ve woku

Hovězí & brokolice ve woku

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 360 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 61 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naházejte do pánve jednu surovinu za druhou a pak už si jen u stolu užijte jejich maximální chuť a vůni.

Suroviny

na opékání, lze nahradit jiným olejem
340 g
hovězí roštěnka lze nahradit pupkem, nakrájené přes vlákno na nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 2 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
2 ks nadrobno, 2 ks šikomo na ozdobení
sůl
brokolice 3 hrnek
pěkné růžičky, krátce povařené a pokrájené na plátky
hnědá omáčka ze základního postupu
nesolené
rýže
k podávání, lze nahradit nudlemi

Postup

1

Maso nakrájené na nudličky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2

Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu míchejte 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.

3

Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte brokolici. Celou dobu míchejte, až bude opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4

Přidejte maso a hnědou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte jarní cibulkou, arašídy a podávejte s rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

12.03.2016 15:01

Výborné z krůtího, obratila jsem pořadí - nejdříve základ, pak brokolici, ostrou omáčku- místo drůbežího vývaru uvařené houby shitake s tekutinou-uvařené noodels, dokud brokolice nezměkla.Na 2. woku maso....

Apetit magazín