Naházejte do pánve jednu surovinu za druhou a pak už si jen u stolu užijte jejich maximální chuť a vůni. Rychlejší a chutnější masitý pokrm, jakým je hovězí a brokolice ve woku těžko pohledat.
Suroviny
Postup
Maso nakrájené na nudličky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.
Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu míchejte 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte, dejte stranou, vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.
Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak vsypte brokolici. Celou dobu míchejte, až bude opečená, ale stále ještě na skus křupavá.
Přidejte maso a hnědou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte jarní cibulkou, arašídy a podávejte s rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )
Komentáře
Výborné z krůtího, obratila jsem pořadí - nejdříve základ, pak brokolici, ostrou omáčku- místo drůbežího vývaru uvařené houby shitake s tekutinou-uvařené noodels, dokud brokolice nezměkla.Na 2. woku maso....