0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 985 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 81 g
Tuky 25 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěkně ostrá večeře, připravená v cukuletu. Rychleji už to nejde!

Suroviny

arašídový olej
vepřová kýta 340 g
nakrájená přes vlákno na nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 4 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
krupicový cukr
pak čoi 0.5 ks
na proužky
žampiony 6 ks
rozčtvrcené
rajčata cherry 1 hrnek
celer 2
na proužky
ostrá omáčka ze základního postupu
arašídy hrst
nesolené
koriandr čerstvý svazek
chilli paprička 2 ks
zelená a červená
rýže
k podávání, lze nahradit nudlemi

Postup

1

Maso nakrájené na kousky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2

Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6mm oleje. Přidejte maso a pomalu opékejte a míchejte 30 sekund, až zesvětlá.
Vyjměte a odložte jej stranou. Olej vylijte papírovou utěrkou vytřete pánev.

3

Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak postupně vsypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4

Přidejte maso a ostrou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru, arašídy, chilli papričkami a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit