0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 985 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 81 g
Tuky 25 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pěkně ostrá večeře, připravená v cukuletu. Rychleji už to nejde!

Suroviny

nakrájená přes vlákno na nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 4 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
krupicový cukr
pak čoi ½ ks
na proužky
rozčtvrcené
rajčata cherry 1 hrnek
na proužky
ostrá omáčka ze základního postupu
nesolené
koriandr čerstvý svazek
chilli paprička 2 ks
zelená a červená
rýže
k podávání, lze nahradit nudlemi

Postup

1

Maso nakrájené na kousky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2

Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6mm oleje. Přidejte maso a pomalu opékejte a míchejte 30 sekund, až zesvětlá.
Vyjměte a odložte jej stranou. Olej vylijte papírovou utěrkou vytřete pánev.

3

Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak postupně vsypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4

Přidejte maso a ostrou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru, arašídy, chilli papričkami a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč