Pěkně ostrá večeře, připravená v cukuletu. Rychleji už to nejde!
Suroviny
Postup
Maso nakrájené na kousky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.
Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6mm oleje. Přidejte maso a pomalu opékejte a míchejte 30 sekund, až zesvětlá.
Vyjměte a odložte jej stranou. Olej vylijte papírovou utěrkou vytřete pánev.
Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak postupně vsypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.
Přidejte maso a ostrou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru, arašídy, chilli papričkami a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablíčka z ráje: Skvělé recepty pro milovníky rajčat(29 receptů )
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )