Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

Vepřové maso, pak čoi a rajčata ve woku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 793 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 55 g
Tuky 25 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pěkně ostrá večeře!

Suroviny

arašídový olej
lze nahradit jiným olejem, na opékaní
vepřová kýta 340 g
nakrájená přes vlákno na nudličky
marináda
ze základního postupu
česnek 4 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 2 ks
nadrobno + 2 šikmo nakrájené na ozdobení
sůl
krupicový cukr
pak čoi (čínské zelí) 0.5 ks
na proužky, co nejmenší a nejhezčí
6 ks
krémové žampiony rozčtvrcené
1 hrnek
třešňová rajčátka oválná
celer 2
úhledně nakrájené
ostrá omáčka ze základního postupu
hrst
nesolené arašídy
koriandr svazek
čerstvý, nemusí být
chilli paprička 2 ks
zelená a červená
rýže
k podávání, lze nahradit nudlemi

1 Maso nakrájené na kousky marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.

2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6mm oleje. Přidejte maso a pomalu opékejte a míchejte 30 sekund, až zesvětlá.
Vyjměte a odložte jej stranou. Olej vylijte papírovou utěrkou vytřete pánev.

3 Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání smažte 30 sekund. Pak postupně vsypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.

4 Přidejte maso a ostrou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji trochou drůbežího vývaru. Ozdobte lístky koriandru, arašídy, chilli papričkami a jarní cibulkou. Podávejte s rýží.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit