Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: rostbíf

rostbíf
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Představte si tu chuť, měkkost, šťavnatost a narůžovělou barvu dokonale upečeného rostbífu. Naučíme vás připravit přesně takový!

+ ZKŘEHNUTÍ Marinád na rostbíf najdete celou řadu, vybírejte proto podle své chuti. Pamatujte ovšem na to, že by v ní vždy mělo být něco kyselého (vinný ocet, citronová šťáva, víno), aby maso zkřehlo.

+ DVA AŽ TŘI DNY Maso v marinádě nechte klidně i dva až tři dny. Odvážní se nebojí ani týdenního odležení. Jste-li v časové tísni, postačí i hodina.

+ TENKÉ PLÁTKY Rostbíf krájejte na co nejtenčí plátky. Pokud ho podáváte teplý, nechte ho po pečení alespoň deset minut vydechnout.

+ BRAMBORY Nejlepším sekundantem rostbífu jsou brambory – vařené, pečené v alobalu, v salátu nebo jako kaše. A pochopitelně zelenina a strouhaný křen či hořčice.

+ KVALITNÍ MASO Roštěnec nebo svíčková vás nezklamou, za maso na rostbíf si proto raději připlaťte.

+ VÍNO Suché, silné červené víno zážitek z rostbífu jenom umocní.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč