0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: rostbíf

rostbíf
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Představte si tu chuť, měkkost, šťavnatost a narůžovělou barvu dokonale upečeného rostbífu. Naučíme vás připravit přesně takový!

+ ZKŘEHNUTÍ Marinád na rostbíf najdete celou řadu, vybírejte proto podle své chuti. Pamatujte ovšem na to, že by v ní vždy mělo být něco kyselého (vinný ocet, citronová šťáva, víno), aby maso zkřehlo.

+ DVA AŽ TŘI DNY Maso v marinádě nechte klidně i dva až tři dny. Odvážní se nebojí ani týdenního odležení. Jste-li v časové tísni, postačí i hodina.

+ TENKÉ PLÁTKY Rostbíf krájejte na co nejtenčí plátky. Pokud ho podáváte teplý, nechte ho po pečení alespoň deset minut vydechnout.

+ BRAMBORY Nejlepším sekundantem rostbífu jsou brambory – vařené, pečené v alobalu, v salátu nebo jako kaše. A pochopitelně zelenina a strouhaný křen či hořčice.

+ KVALITNÍ MASO Roštěnec nebo svíčková vás nezklamou, za maso na rostbíf si proto raději připlaťte.

+ VÍNO Suché, silné červené víno zážitek z rostbífu jenom umocní.

Související články

Rostbíf: objevte tajemství kultovní anglické pečeně
  • Zajímavosti

Rostbíf: objevte tajemství kultovní anglické pečeně

Pečené hovězí, které se tradičně podává při nedělním obědě, je mezi Angličany natolik populární, že se stalo nedílnou součástí jejich národní identity. Jaká byla historie tohoto vznešeného pokrmu? Nahlédněte s námi do tajů anglické kuchyně...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit