0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: rostbíf

rostbíf
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Představte si tu chuť, měkkost, šťavnatost a narůžovělou barvu dokonale upečeného rostbífu. Naučíme vás připravit přesně takový!

+ ZKŘEHNUTÍ Marinád na rostbíf najdete celou řadu, vybírejte proto podle své chuti. Pamatujte ovšem na to, že by v ní vždy mělo být něco kyselého (vinný ocet, citronová šťáva, víno), aby maso zkřehlo.

+ DVA AŽ TŘI DNY Maso v marinádě nechte klidně i dva až tři dny. Odvážní se nebojí ani týdenního odležení. Jste-li v časové tísni, postačí i hodina.

+ TENKÉ PLÁTKY Rostbíf krájejte na co nejtenčí plátky. Pokud ho podáváte teplý, nechte ho po pečení alespoň deset minut vydechnout.

+ BRAMBORY Nejlepším sekundantem rostbífu jsou brambory – vařené, pečené v alobalu, v salátu nebo jako kaše. A pochopitelně zelenina a strouhaný křen či hořčice.

+ KVALITNÍ MASO Roštěnec nebo svíčková vás nezklamou, za maso na rostbíf si proto raději připlaťte.

+ VÍNO Suché, silné červené víno zážitek z rostbífu jenom umocní.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč