Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šlehejte krémy a ‚pečte‘ bez pečení

vánoční cukroví
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Už za deset dní rozvoní kuchyni rybí polévka a kapr s bramborovým salátem. Předtím však ještě věnujte čas vánočním sladkostem, které máte vyrobené raz dva. Do čeho se pustit o víkendu?

 

Třetí prosincový víkend využijete troubu jen minimálně – ‚pečte‘ nepečené cukroví, zpracujte nadbytečné bílky a plňte krémovou náplní už upečené korpusy (ořechy, košíčky, trubičky) z křehkého těsta. A nakonec naplánujte štědrovečerní menu včetně dezertu, aby vás v den D nic nezaskočilo.

Nepečené cukroví

Každá rodina má ten ‚svůj‘ recept na cukroví, které i bez pečení navodí vánoční atmosféru. Vyzkoušejte i některý z našich nápadů – nebezpečně dobrá vosí hnízda, vznešené lanýže jako z francouzské čokoládovny nebo bleskovou dvoubarevnou roládu z esíček. Pokud máte chuť ozvláštnit mísu s cukrovím nějakou zdravou sladkostí, ukoulejte tahini kuličky plné semínek, oříšků a medu. Nepečené cukroví je určeno k rychlé spotřebě, skladujte ho nejlépe v lednici nebo hodně chladném místě v uzavřené plastové nádobě.

Bílkové cukroví

O víkendu přijdou ke slovu bílky, které vám zbyly z přípravy křehkých těst. Využijete je na přípravu cukroví nadýchaného jako sníh. Vyzkoušejte pusinky se sekanými ořechy. Jejich výhodou je, že na ně díky sušení ve vypnuté (předem vyhřáté) troubě můžete úplně zapomenout. Dvoubarevné pusinky vám zase vyřeší dilema, jestli péct pusinky čokoládové, nebo nevinně bílé. Zapomenout nemůžeme ani na kokosky – jsou rychlé, a přitom tak dobré. Skladujte je v papírovém sáčku mimo lednici. Nesvědčí jim ani nádoby z plechu či plastu.

Krémové cukroví

Krémem podle vlastní chuti naplňte máslové cukroví, které jste upekli v předchozím týdnu. Možná vás inspirují naše košíčky sypané pistáciemi, košíčky s pekany nebo košíčky plněné karamelovým krémem. A také andělsky něžné trubičky s bílou čokoládou. Závěrečné zdobení a snoubení chutí je jen na vás.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...