0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 263
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2795 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 160 g
Tuky 213 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší a nejjednodušší cukroví na světě. Suroviny mám vždy doma, nic se neslepuje, nic se nemusí rozležet. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, trochu to zalechtá. Velmi zábavná záležitost!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 250 g
víno bílé 5 PL
vanilkový cukr
směs cukru moučkového a vanilkového na obalení
moučkový cukr
směs cukru moučkového a vanilkového na obalení

Postup

1

Všechny ingredience smíchejte, vypracujte těsto a nechte v lednici odpočinout.

2

Těsto vyválejte, vykrájejte malé tvary, upečte dosvětla (na 180 °C asi 10 minut) a ještě horké opatrně (budou nafouklé, tak aby nepraskly) obalujte v cukru.

Související články

Dokonalé vánoční cukroví
  • Tipy a triky

Dokonalé vánoční cukroví

Proč vaše vanilkové rohlíčky nejsou nikdy tak křehké jako ty od babičky? Nejspíš proto, že je pekla už tolikrát, že si postupně osvojila všechny triky, jak na ně. Nejen babička, ale i my víme, co všechno rozhoduje o tom, jaké cukroví letos...
Aby cukroví zůstalo křehké
  • Tipy a triky

Aby cukroví zůstalo křehké

Chcete upéci cukroví v časovém předstihu a bojíte se, že do Vánoc ztratí svou křehkost? Zkuste fígl s jablkem!   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit