Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné loupání a krájení vajec

vejce na tvrdo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V bramborovém salátu nemůžou vajíčka chybět a kolečka vajec se dají použít na ozdobu salátu při servírování. Přečtěte si jednoduché triky pro snadnější práci a zaručený výsledek.

 

Vejce na tvrdo se vaří podle velikosti vajec 7-8 minut. Doba vaření by neměla přesáhnout 10 minut, jinak žloutek zezelená. Vejce slijte a proházejte v hrnci, aby skořápka popraskala. Pak na ně pusťte ledovou vodu. Budou se loupat skoro sama. Kráječ na vejce zlehka potřete rostlinným olejem. Žloutek se nerozdrobí.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín