Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 208 g
Tuky 137 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipná vegetariánská varianta speciality britské kuchyně – skotských vajec

Suroviny

vejce 7 ks
olivový olej 1 PL
nadrobno
mrkev 250 g
najemno
strouhanka 200 g
kešú 85 g
nasekané
sůl
pepř

Postup

1

Šest vajec dejte do studené vody a přiveďte ji k varu. Vařte pět minut, pak vajíčka rychle zchlaďte pod studenou vodou a opatrně oloupejte.

2

Rozpalte olej a asi pět minut smažte cibulku, až začne vláčnět. Přidejte mrkev a opékejte ještě deset minut. Vmíchejte kari pastu a přisypte strouhanku. Sejměte ze sporáku a nechte směs vychladnout. Přidejte zbylé vejce, osolte a okořeňte.

3

Směs rozdělte na šest dílů a obalte jí vařená vejce. Pracujte rukama namočenýma ve studené vodě. Nakonec vejce obalte v oříšcích kešu. Rozpalte troubu na 190 °C.

4

Obalená vejce položte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je, až budou pěkně křupavá; nemělo by to trvat déle než dvacet minut. Potom je vyjměte z trouby a velmi ostrým nožem rozpulte.

Podávejte s mangovým či meruňkovým čatní.

Apetit magazín