Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2580 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 208 g
Tuky 137 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vtipná vegetariánská varianta speciality britské kuchyně – skotských vajec

Suroviny

vejce 7 ks
olivový olej 1 PL
nadrobno
mrkev 250 g
najemno
strouhanka 200 g
kešú 85 g
nasekané
sůl
pepř

Postup

1

Šest vajec dejte do studené vody a přiveďte ji k varu. Vařte pět minut, pak vajíčka rychle zchlaďte pod studenou vodou a opatrně oloupejte.

2

Rozpalte olej a asi pět minut smažte cibulku, až začne vláčnět. Přidejte mrkev a opékejte ještě deset minut. Vmíchejte kari pastu a přisypte strouhanku. Sejměte ze sporáku a nechte směs vychladnout. Přidejte zbylé vejce, osolte a okořeňte.

3

Směs rozdělte na šest dílů a obalte jí vařená vejce. Pracujte rukama namočenýma ve studené vodě. Nakonec vejce obalte v oříšcích kešu. Rozpalte troubu na 190 °C.

4

Obalená vejce položte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je, až budou pěkně křupavá; nemělo by to trvat déle než dvacet minut. Potom je vyjměte z trouby a velmi ostrým nožem rozpulte.

Podávejte s mangovým či meruňkovým čatní.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč