Křupavý toust, vajíčko a dobrá uzenina – to je klasická trojka, která vás spolehlivě postaví na nohy!
Suroviny
1Skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru šest centimetrů vykrojte střed každého krajíce (ten buď snězte, nebo nechte usušit na strouhanku). Rozpalte olej v pánvi a krajíce v něm z jedné strany mírně opečte.
2Nechte si na pánvi jen jeden chléb. Otočte jej a přitiskněte dřevěnou špachtlí tak, aby jeho spodní strana těsně přiléhala k pánvi. Do vykrojeného středu pak vyklepněte vejce a opékejte asi dvě minuty. Pak chléb i s vajíčkem opatrně otočte a smažte ještě asi minutu a půl z druhé strany. Stejným způsobem připravte i zbylé chleby.
3Chleby přesuňte na talíře a na téže pánvi dokřupava osmažte plátky salámu. Pak jimi posypte chléb na talíři.
Pro vegetariány
Pokud maso moc nemusíte, místo kroku 3 přesuňte chleby do zapékací misky a hustě je posypte směsí nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra (doporučujeme ementál nebo goudu) a nadrobno pokrájené petrželky. Krátce vše zapečte v troubě, aby se sýr rozpustil a zezlátl.