Studené omáčky k burgeru

Studené omáčky k burgeru
sdílet:
Díky své výrazné chuti tyhle omáčky udělají z každého burgeru specialitu. Zamilujete si je tak, že je pak budete připravovat při každé příležitosti, protože žádný host jim nedokáže odolat.

KOUŘOVÁ BARBECUE OMÁČKA


Dejte do malého kastrůlku 250 ml lehké hotové rajčatové omáčky na špagety, lžíci worcesterské omáčky, 2 lžičky uzené mleté papriky, drcený stroužek česneku a lžíci hnědého cukru. Na středním plameni přiveďte k varu a vařte jednu minutu. Nechte vychladnout. Výborná je všude tam, kde chcete dosáhnout kouřové příchuti.

 

 

OMÁČKA Z MODRÉHO SÝRA


Rozmixujte 120 g zakysané smetany, 2 lžičky citronové šťávy, 70 g sýra s modrou plísní, lžičku tabasca a lžičku worcesterské omáčky. Skvělá k hovězímu a kuřecímu masu, zejména ke kuřecím křidélkům.

 

 

 

 

JANOVSKÉ PESTO


Rozmixujte 50 g bazalkových lístků (asi 4 hrsti), 2 lžíce piniových oříšků, drcený stroužek česneku, 1–2 lžíce strouhaného parmazánu a 125 ml panenského olivového oleje, případně přisolte. Hodí se ke všem druhům masa, halloumi i k zelenině. Pesto můžete také připravit
tradičním způsobem v hmoždíři, kdy rozdrtíte všechny přísady kromě oleje, který pak postupně přikapáváte.

 

 

 

 

OKURKOVÁ RÁJTA


Promíchejte 280 g hustého bílého jogurtu, 2–3 lžíce nahrubo nastrouhané salátové okurky,
lžíci sekaných mátových lístků, drcený stroužek česneku a mořskou sůl. Dejte si ji s jehněčím masem, grilovanou zeleninou a halloumi.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit