Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hamburgery s plísňovým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2319 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 195 g
Tuky 79 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opatrně s kořením, ať vynikne chuť masa! O dokonalost se hravě postará zkaramelizovaná šťáva – vytvoří křupavou kůrčičku.

Suroviny

mleté, kvalitní
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL
nasekaná
typu brie, hermelín - nakrájený na 4 kousky
bazalka 4 lístky
sušená rajčata ½ ks
housky 4 ks
překrojená
na plátky
salát

Postup

1

Půl kila mletého hovězího masa vyjměte z chladničky asi půl hodiny předem, aby dosáhlo pokojové teploty. Pak ho v misce promíchejte se lžičkou soli, pepřem a worcesterskou omáčkou. Přidejte 1 malou nasekanou cibuli a důkladně propracujte a prohněťte.

2

Rozdělte na čtyři stejně velké koule. 50 g sýra typu brie (hermelín) nakrájejte na 4 kousky. Na každý kousek pak položte lístek bazalky. Do středu každé koule vmáčkněte půlku sušeného rajčete a sýr s bazalkou a obalte je masem tak, aby vznikl oválný karbanátek. Mezi dlaněmi ho zploštěte asi na výšku palce.

3

Zapněte gril v troubě a nechte ho pět minut rozpálit. Na prostřední příčku trouby zastrčte plech. Mřížku na grilování umístěte co nejvýše a rozložte na ni hamburgery. Potřete je olejem ze sušených rajčat, osolte a opepřete. Propečený hamburger potřebuje pětiminutové grilování z každé strany.

4

Před podáváním nechte karbanátky asi tři minuty stát, lehce překryté fólií. Plátky masa vložte do 4 překrojených žemlí, spolu s plátky rajčat, salátovými lístky a kyselými okurkami. Podávejte se studenými omáčkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

03.09.2007 17:32
Recept se nachází v č.10/05, str.27