Hamburgery s plísňovým sýrem

Hamburgery s plísňovým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2153 kcal
Bílkoviny 146 g
Cukr 193 g
Tuky 65 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Opatrně s kořením, ať vynikne chuť masa! O dokonalost se hravě postará zkaramelizovaná šťáva – vytvoří křupavou kůrčičku.

Suroviny

hovězí maso 0.5 kg
mleté, kvalitní
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
1 ČL
worcestrová omáčka
cibule 1 ks
nasekaná
50 g
sýr typu brie hermelín - nakrájený na 4 kousky
lítky bazalky
sušená rajčata 0.5 ks
housky 4 ks
překrojená
rajčata
plátky
salát
okurky nakládané

Půl kila mletého hovězího masa vyjměte z chladničky asi půl hodiny předem, aby dosáhlo pokojové teploty. Pak ho v misce promíchejte se lžičkou soli, pepřem a worcesterskou omáčkou. Přidejte 1 malou nasekanou cibuli a důkladně propracujte a prohněťte. Rozdělte na čtyři stejně velké koule. 50 g sýra typu brie (hermelín) nakrájejte na 4 kousky. Na každý kousek pak položte lístek bazalky. Do středu každé koule vmáčkněte půlku sušeného rajčete a sýr s bazalkou a obalte je masem tak, aby vznikl oválný karbanátek. Mezi dlaněmi ho zploštěte asi na výšku palce. Zapněte gril v troubě a nechte ho pět minut rozpálit. Na prostřední příčku trouby zastrčte plech. Mřížku na grilování umístěte co nejvýše a rozložte na ni hamburgery. Potřete je olejem ze sušených rajčat, osolte a opepřete. Propečený hamburger potřebuje pětiminutové grilování z každé strany. Před podáváním nechte karbanátky asi tři minuty stát, lehce překryté fólií. Plátky masa vložte do 4 překrojených žemlí, spolu s plátky rajčat, salátovými lístky a kyselými okurkami. Podávejte se studenými omáčkami.

Obchod Apetit