Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trhejte šípky po hrstech

šípky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Poslal vás někdo k šípku? Nezlobte se na něj a utíkejte do přírody k nejbližšímu keři. Drobné rudé plody umějí mnohem víc než jen dát barvu a chuť ovocnému čaji.

Šípky jsou rozšířené po celé Evropě. Bujné keře se na podzim obsypou malými, zářivě červenými plody, které jsou nabité vitaminem C, vápníkem, rutinem a lykopenem. Při sběru vybírejte drobné, pevné a jasně vybarvené plody. V sychravém podzimním počasí se budou hodit – působí preventivně proti nachlazení a infekcím. Máme pro vás tři nápadité recepty, které vás přesvědčí, že rudé šípky jsou dobré nejen v osvěžujícím a léčivém čaji.

 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...