Fantastická večeře. V pátek naložte maso, pozvěte přátele a v neděli se sejděte u jednoho stolu. Po kýtě se jen zapráší!
Suroviny
Postup
Smíchejte suroviny na marinádu a naložte do ní na dva dny maso. Pak ho vyjměte, osušte, obalte v mouce (zbytek si ponechte na omáčku), v pánvi rozehřejte olej a kýtu na něm ze všech stran opečte.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na sporáku rozehřejte pekáč, dejte do něj slaninu a kořenovou zeleninu z marinády. Zamíchejte cukr a zalijte octem z nálevu a dezertním vínem. Do pekáče dejte maso a pečte ho aspoň hodinu a půl doměkka.
Změklé maso vyjměte, pekáč postavte na plotýnku a nechte šťávu odpařit tak, aby zbyl jen tuk. Zaprašte ho zbytkem moukou, zalijte červeným vínem, trochou vody a přidejte šípkovou zavařeninu. Omáčku povařte, dochuťte cukrem, citronovou šťávou a kůrou a solí. Podávejte s houskovým knedlíkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zvěřinové hody: 10 receptů nejen pro myslivce(10 receptů)
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů)
- Menu inspirované první republikou: Uvařte si retro oběd(18 receptů)
Komentáře
Martina Nádvorníková
17.09.2014 23:07
Vynikající. Postupovala jsem
Vynikající. Postupovala jsem přesně podle receptu, až na to dezertní víno, které jsem neměla. I tak jsme si moc pochutnali.
Jan Dřevikovský
03.07.2018 16:23
Kolik červeného vína se do
Kolik červeného vína se do receptu dává? Není to uvedeno v seznamu surovin. Děkuji
Lucie Velek
04.07.2018 12:25
Dobrý den, pokud se ptáte na
Dobrý den, pokud se ptáte na červené víno, které se přidává do šípkové omáčky, mělo by ho tam přijít 200 ml – údaj najdete v rozpisu na šípkovou omáčku ve sloupku ingrediencí. Samotná kýta se ještě po opečení masa podlévá marinádou a třemi lžícemi dezerního vína (uvedeno v seznamu ingrediencí v horní části sloupku).