Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šípková zavařenina
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6267 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 1403 g
Tuky 1 g
Vláknina 231 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadná a nevtíravá chuť plodů šípkové růže vydá své skryté tajemství jen pečlivou a pracnou přípravou. Ale výsledek stojí za to.

Suroviny

zbavené stopek a bubáků, přepůlené
mletý

Postup

1

Šípky zalijte vodou tak, aby byly úplně potopené. Přiveďte k varu a vařte asi půl hodiny doměkka.

2

Pak šípky umelte na masovém mlýnku nebo je propasírujte přes cedník. Potom je znovu propasírujte přes velmi jemné síto, abyste je zbavili všech peciček a chloupků.

3

Získanou hmotu zvažte a na každé kilo dejte jeden kilogram cukru.

4

Vraťte na oheň, přidejte hřebíček a vařte asi 15 minut do požadované konzistence.

5

Plňte do sklenic, zavíčkujte a dnem vzhůru nechte vychladnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Komentáře

12.10.2009 08:54
podle mého loňského vaření šípkové zavařeniny je lepší syrové šípky očistit a vyškrábat pecičky. Pasírování a odstraňování pozdější je strašně zdlouhavé. Helena
30.09.2009 14:46
Je prostě skvělá. Sice jsem si blahořečila, že mám doma robota na pasírování, protože mamka doma zavařeninu pasírovala přes sítko a stejně se jí tam dostaly chloupky a semínka. Ale robotem šla práce pěkně rychle od ruky :-) A vánoční linecké se šípkovou zavařeninou bylo bezkonkurenční. Letos jdu trhat šípky zase!!!!

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...