Nechte se klidně poslat k šípku! Chutná totiž skvěle!
Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu
Suroviny
pomerančová šťáva
1
ks
dolitá vodou na 250 ml tekutiny
rozinky
hrst
sekané
šípky
hrst
bez stopek, bubáků a semínek, nasekané
máslo
2
PL
rozpuštěné, trocha másla na vymazání formy
vanilkový cukr
1
ks
vejce
1
ks
rozšlehané
mouka pšeničná hladká
225
g
krupicový cukr
225
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
jedlá soda
1
ČL
sůl
1
ČL
lískové oříšky
75
g
Postup
1
Prvních šest surovin smíchejte v míse. Suché přísady prosijte a přidejte do mísy.
2
Promíchejte, ale nepřehánějte to, aby byl chlebíček vláčný a nadýchaný.
3
Lehce zatřete oříšky a těsto přesuňte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 12,5 × 20 cm. Pečte při 180 °C asi půl hodiny.
Komentáře
Výborný!!!