Nemusíte žít zrovna na venkově, abyste si užili celodenní mejdan. Zorganizujte vlastní zabijačkovou party s pokrmy, které snadno připravíte i v nejmenší panelákové kuchyňce.
Vybrali jsme pro vás recepty na jídla, která jsou spojena se zimními měsíci a zabijačkou. A tak na vašem stole nebude chybět ovar s vejmrdou, který je nejlepší zapíjet vychlazenou slivovičkou. Doma si můžete uvařit také černou zabijačkovou polévku. K pravé prdelačce si na zakousnutí upečte škvarkové šneky se zelím.
Chybět nemůže ani zabijačkový guláš. Ten náš jsme dlouho dusili v troubě, takže je maso krásně šťavnaté a propečené, až se rozpadá. Na čerstvý chléb patří domácí škvarky s cibulkou a kyselou okurkou nebo domácí světlá tlačenka, která je prostě bezkonkurenční. Masové hody dobře doplní také krkovice se zelným salátem a nadýchané smažené kroucance obalované v cukru, máku a skořici. Dobrou chuť a na zdraví!
Náš tip: Pokud se vám celá zabijačka zdá jako pořádně velké sousto, klidně si připravte jen některá z jídel. Fungují i samostatně.