Vybrali jsme pro vás recepty na jídla, která jsou spojena se zimními měsíci a zabijačkou. A tak na vašem stole nebude chybět ovar s vejmrdou, který je nejlepší zapíjet vychlazenou slivovičkou. Doma si můžete uvařit také černou zabijačkovou polévku. K pravé prdelačce si na zakousnutí upečte škvarkové šneky se zelím. Chybět nemůže ani zabijačkový guláš. Ten náš jsme dlouho dusili v troubě, takže je maso krásně šťavnaté a propečené, až se rozpadá. Na čerstvý chléb patří domácí škvarky s cibulkou a kyselou okurkou nebo domácí světlá tlačenka, která je prostě bezkonkurenční. Masové hody dobře doplní také krkovice se zelným salátem a nadýchané smažené kroucance obalované v cukru, máku a skořici. Dobrou chuť a na zdraví!
Náš tip: Pokud se vám celá zabijačka zdá jako pořádně velké sousto, klidně si připravte jen některá z jídel. Fungují i samostatně.
Recepty na zabijačku, kterou můžete uspořádat klidně v obýváku:
- Ovarová mísa s křenem
- Zabijačková polévka
- Škvarkoví šneci se zelím
- Zabijačkový guláš
- Krkovice se zelným salátem
- Domácí škvarky
- Světlá tlačenka
- Smažené uzle