Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Creme fraiche

smetana
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Creme fraiche je především ve francouzských či britských receptech poměrně běžnou surovinou. V českých obchodech s ním ale můžete ním někdy trochu problém. 
 

 

Dobrý den, mám výrazný problém sehnat na maloměstě a v okolí creme fraiche. Můžete mi doporučit, kde určitě uspěji, případně jak creme fraiche přijatelně nahradit? Děkuji, Martina

Creme fraiche je v podstatě zakysaná smetana, ale tučná 30%, takže se při vmíchání do horké omáčky nebo polévky nesrazí. Jde o výrobek populární ve Francii, v Česku jej momentálně vyrábí Bohemilk.

Co se týče nahrazení – ve studené kuchyni ji nahraďte hustou zakysanou smetanou o tučnosti alespoň 18 %. Nejčastěji se podává jako doplněk třeba k teplému jablečnému koláči. V teplé kuchyni zkuste běžnou zakysanku vmíchat do už vypnutého pokrmu, nejčastěji omáčky, a už dále nevařte.
 

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč