Zeptejte se redakce: Creme fraiche

smetana
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Creme fraiche je především ve francouzských či britských receptech poměrně běžnou surovinou. V českých obchodech s ním ale můžete ním někdy trochu problém. 
 

 

Dobrý den, mám výrazný problém sehnat na maloměstě a v okolí creme fraiche. Můžete mi doporučit, kde určitě uspěji, případně jak creme fraiche přijatelně nahradit? Děkuji, Martina

Creme fraiche je v podstatě zakysaná smetana, ale tučná 30%, takže se při vmíchání do horké omáčky nebo polévky nesrazí. Dříve napodobeninu vyrábělo Yoplait, ale to se z českého trhu stáhlo. Nyní koupíte zakysanku se stejnou tučností od mlékárny Kunín. Měla by se prodávat ve všech supermarketech.

Co se týče nahrazení – ve studené kuchyni ji nahraďte hustou zakysanou smetanou o tučnosti alespoň 15 %, nejčastěji se podává jako doplněk třeba k teplému jablečnému koláči. V teplé kuchyni zkuste běžnou zakysanku vmíchat do už vypnutého pokrmu, nejčastěji omáčky, a už dále nevařte.
 

Související články

Zázrak v kuchyni: zakysaná smetana
  • Tipy a triky

Zázrak v kuchyni: zakysaná smetana

Zakysaná smetana patří spolu s jogurty, acidofilními kefírovými mléky, podmáslím a  mléčným zákysem do skupiny zakysaných mléčných výrobků. Vyrábí se z mléka a bakterií mléčného kysání. V obchodech se nejčastěji setkáte se zakysanou...
Jak na zakysané smetany?
  • Novinky a zajímavosti

Jak na zakysané smetany?

Propagace značky Yoplait. Marianne.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah. Věděli jste ale, že jejich využití má daleko širší možnosti?Pojďme se...
Proč nám zakysané mléčné výrobky prospívají více než mléko?
  • Novinky a zajímavosti

Proč nám zakysané mléčné výrobky prospívají více než mléko?

Jak vznikají kysané mléčné výrobky?Mezi kysané mléčné výrobky patří jogurty a jogurtové výrobky, zakysaná mléka (podmáslí, kefír, kyška, zákys, acidofilní mléko) a zakysané smetany. K výrobě těchto produktů jsou zapotřebí dvě základní...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit