Creme fraiche je především ve francouzských či britských receptech poměrně běžnou surovinou. V českých obchodech s ním ale můžete ním někdy trochu problém.
Dobrý den, mám výrazný problém sehnat na maloměstě a v okolí creme fraiche. Můžete mi doporučit, kde určitě uspěji, případně jak creme fraiche přijatelně nahradit? Děkuji, Martina
Creme fraiche je v podstatě zakysaná smetana, ale tučná 30%, takže se při vmíchání do horké omáčky nebo polévky nesrazí. Jde o výrobek populární ve Francii, v Česku jej momentálně vyrábí Bohemilk.
Co se týče nahrazení – ve studené kuchyni ji nahraďte hustou zakysanou smetanou o tučnosti alespoň 18 %. Nejčastěji se podává jako doplněk třeba k teplému jablečnému koláči. V teplé kuchyni zkuste běžnou zakysanku vmíchat do už vypnutého pokrmu, nejčastěji omáčky, a už dále nevařte.