Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nové brambůrky v zakysané smetaně
Nové brambory se zakysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nové brambůrky v zakysané smetaně

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1271 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 198 g
Tuky 44 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nové brambory jsou výtečné samy o sobě. Když je ještě lehce opečete a zalijete zakysanou smetanou, budou dokonalé!

Suroviny

sůl
olej 1 PL
libeček
nebo kopr

Postup

1

Brambory pečlivě omyjte a i se slupkou je nakrájejte na tenké plátky. Přibližně na sedm minut je vložte do vroucí osolené vody.

2

Uvařené brambory sceďte. V pánvi rozpalte olej a vhoďte na něj brambory. Krátce je orestujte a zalijte smetanou. Nakonec přidejte pár pokrájených lístků libečku nebo kopru a případně podle chuti dosolte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

29.06.2009 09:44
Tak tyhle brambory jsou opravdu vynikající. My jsme si je dochutili hrubou solí a hrozně jsme si pochutnali.
04.09.2007 20:40
Recept se nachází v č.4/06, str.68