Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zeptejte se redakce: Jak na plynovou troubu

peceni
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Správné nastavení teploty při pečení je pro úspěch v kuchyni opravdu zásadní. Jak si s touto otázkou poradit jestliže vlastníte troubu plynovou? 
 

 

Dobrý den, už delší dobu řeším jednu zapeklitost, možná byste mi mohli poradit. Bydlím v podnájmu a máme plynovou troubu. Bohužel na ní nejsou nadepsány teploty pečení, takže jsem pokaždé odkázána na vlastní intuici. Jediné, co mi trouba napovídá je maximální a minimální hodnota pečení. Když mám ale péct na 160°, tak jsem v koncích. U některých pokrmů na nějakých stupních moc nezáleží, ale pokud nechci mít z buchty tvrdou podešev nebo totálně nevysušit pomalým pečením nějakou dobrotu, tak hotovo. Možná existují nějaké teploměry do trouby, to ale moc můj problém neřeší, protože pokud zjistím, že jsem troubu moc rozehřála, to abych znovu odhadovala, jak teplotu nastavit. Neznáte nějaký fígl? (Nechci kupovat nový sporák:-))Díky.

Dobrý den, pro případ, že má trouba vyznačené alespoň stupně, najdete tabulku pro převod třeba na těchto stránkách: www.onlineconversion.com v sekci Cooking, pod nadpisem Oven Temperature Conversions. Nejspíš ale stejně budete muset trochu experimentovat. Pokud trouba nemá ani stupně, zkuste začít takto: Co se má péct při nižší teplotě (cca 150 °C), to péct téměř na nejnižší nastavení. Co při 220 °C, to na nejvyšší.

Můžete také vyzkoušet tip, jak plynovou troubu trochu vylepšit. V takovém případě se osvědčilo umístit do spodní části trouby dvě klasické pálené tašky (takové ty bobrovky, co se dávají na střechu) obalené v kusu alobalu. Trouba pak peče rovnoměrněji.
 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit