0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Jak na plynovou troubu

peceni
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Správné nastavení teploty při pečení je pro úspěch v kuchyni opravdu zásadní. Jak si s touto otázkou poradit jestliže vlastníte troubu plynovou? 
 

 

Dobrý den, už delší dobu řeším jednu zapeklitost, možná byste mi mohli poradit. Bydlím v podnájmu a máme plynovou troubu. Bohužel na ní nejsou nadepsány teploty pečení, takže jsem pokaždé odkázána na vlastní intuici. Jediné, co mi trouba napovídá je maximální a minimální hodnota pečení. Když mám ale péct na 160°, tak jsem v koncích. U některých pokrmů na nějakých stupních moc nezáleží, ale pokud nechci mít z buchty tvrdou podešev nebo totálně nevysušit pomalým pečením nějakou dobrotu, tak hotovo. Možná existují nějaké teploměry do trouby, to ale moc můj problém neřeší, protože pokud zjistím, že jsem troubu moc rozehřála, to abych znovu odhadovala, jak teplotu nastavit. Neznáte nějaký fígl? (Nechci kupovat nový sporák:-))Díky.

Dobrý den, pro případ, že má trouba vyznačené alespoň stupně, najdete tabulku pro převod třeba na těchto stránkách: www.onlineconversion.com v sekci Cooking, pod nadpisem Oven Temperature Conversions. Nejspíš ale stejně budete muset trochu experimentovat. Pokud trouba nemá ani stupně, zkuste začít takto: Co se má péct při nižší teplotě (cca 150 °C), to péct téměř na nejnižší nastavení. Co při 220 °C, to na nejvyšší.

Můžete také vyzkoušet tip, jak plynovou troubu trochu vylepšit. V takovém případě se osvědčilo umístit do spodní části trouby dvě klasické pálené tašky (takové ty bobrovky, co se dávají na střechu) obalené v kusu alobalu. Trouba pak peče rovnoměrněji.
 

Související články

Škola pečení: vánočka
  • Tipy a triky

Škola pečení: vánočka

Naučte se domácí vánočku. Poradíme vám, jak a z čeho těsto zadělat, jak ho nechat vykynout a nakonec uplést. I když je klasická vánočka spíš pro zkušené, i zkušenosti je třeba získat! Kromě ní vám nabízíme také recept na jednoduchou...
Škola pečení: plochý chléb
  • Tipy a triky

Škola pečení: plochý chléb

Ploché chleby jsou staré jako civilizace. Naše kynuté variace poslouží jako skvělá příloha nebo svačina. Nejlepší jsou čerstvé, ale sníst je hned není problém…...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit