Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Závin s třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Snadné 1 závin

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2562 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 357 g
Tuky 112 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejoblíbenější moučník rakousko-uherských časů může mít řadu podob. Náplň z pikantních třešní (i višně se uplatní) je zajímavou obměnou jablečné klasiky, hotové těsto vám zase zjednoduší a urychlí práci.

Suroviny

Na náplň
máslo 100 g
strouhanka 2 hrsti
nebo rozdrobené piškoty
tmavé, odpeckované
na poprášení

Postup

1

Máslo rozehřejte, trochu si nechte na potření závinu, do ostatního vmíchejte strouhanku či piškotové drobty. Osmahněte dozlatova.

2

Rozválené těsto potřete máslem, posypte opraženou strouhankou a poklaďte vypeckovanými třešněmi. Okraje nechte volné. Náplň posypte krupicovým cukrem, závin opatrně stočte, potřete máslem.

3

V troubě předehřáté na 180 stupňů pečte čtyřicet minut. Pocukrujte a podávejte.

Obměna
Na náplň využijete i zavařené ovoce, jen by mělo být hustší, aby nevytékala šťáva a nepřipalovala se. Poohlédněte se také po výrobcích bez přidaného cukru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...