Makový závin je nostalgickou vzpomínou na prázdniny u babičky nebo rodinné nedělní obědy. Pojďme tyto vzpomínky oživit a upéct si nadýchaný makový závin z kynutého těsta a s tou nejlepší makovou náplní. Ta totiž nerozlučně patří k české, případně středoevropské kuchyni. Aby byla maková náplň šťavnatá a vláčná, musí být mák čerstvý; práci vám usnadní hotová náplň ve vakuovém balení.
Suroviny
4 malé záviny
Suroviny
4 malé záviny
Na těsto
Na náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1404 kcal
- Bílkoviny 39 g
- Sacharidy 144.75 g
- Tuky 77.75 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2008/3
Březen 2008