Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Sýr gruyére

syr
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud milujete sýry stejně jako my, není vám gruyére neznámý. U nás bohužel nepatří k těm nejběžnějším. Jak si s tím problémem poradit?
 

 

Nadchla jsem se pro francouzskou kuchyni, ale ve většině receptů je použit právě sýr Gruyére. Zatím jsem ho nikde nevypátrala, a ani netuším, čím by šel případně nahradit. Můžete mi prosím někdo poradit? Věděl by někdo kde se dá sehnat konkrétně v Brně?

I když pravý je pravý, gruyere víceméně odpovídá ementálu a v receptech se dá celkem bez problémů nahradit. Pravý gruyére se dá koupit v Hypernově. Mají myslím 2 druhy - plátky a vcelku. Není sice tak vyzrálý, jako zakoupený přímo ve Švýcarsku, ale taky ujde.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...