0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 195 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhové rolády jsou naprosto úchvatné a zdaleka ne tak složité, jak by se mohlo zdát. Neobsahují sice žádnou mouku, zato dvě kouzelné přísady: ocet a škrob. I v malém množství zajistí těstu pružnost a vláčnost. A vaší práci zaručený úspěch!

Suroviny

Na krém
smetana ke šlehání 250 ml
likér 80 ml
oříškový
moučkový cukr 1 PL
prosátý + na poprášení
Na těsto
bílek 5 ks
cukr 160 g
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
škrob 1 ČL
maizena
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Ve zcela čisté misce ušlehejte bílky dotuha, pak postupně zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý. Zlehka k němu zatřete ocet, maizenu a vanilkový extrakt.

2

Plech s vyšším okrajem o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozestřete sněhové těsto.

3

Vložte do trouby a pečte dvacet minut, poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu. Na mřížku položte pečicí papír, upečené těsto na něj opatrně přesuňte a nechte chladnout další dvě až tři minuty.

4

Mezitím připravte krém: uvedené ingredience ušlehejte ­elektrickými metlami dotuha.

5

Do středu vychladlého korpusu rozetřete krém a opatrně přes něj překlop­te strany, aby vznikl závin. Před krájením poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Marcela Marin Kraemerova

dala jsem Amareto a 80ml je příliš silná chuť. Dala bych tak polovinu. S bílovými roládami nemám zkušenost, ale těsto mi také přišlo moc sladké, dala bych méně cukru.

Martina Zajícová

Dobrý den, Marcelo, alkoholu příště určitě uberte, záleží jen na Vaší chuti :-)! Cukru ovšem v tomto případě ubrat nedoporučujeme, protože sněhové těsto je na něm "postavené". Bez něj se nebude chovat tak, jak má, a bílky budou mít tendenci lepit. Množství cukru v těstě lze vyvážit třeba úplně neoslazenou náplní.

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč