0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 195 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhové rolády jsou naprosto úchvatné a zdaleka ne tak složité, jak by se mohlo zdát. Neobsahují sice žádnou mouku, zato dvě kouzelné přísady: ocet a škrob. I v malém množství zajistí těstu pružnost a vláčnost. A vaší práci zaručený úspěch!

Suroviny

Na krém
likér 80 ml
oříškový
moučkový cukr 1 PL
prosátý + na poprášení
Na těsto
cukr 160 g
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
škrob 1 ČL
maizena
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Ve zcela čisté misce ušlehejte bílky dotuha, pak postupně zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý. Zlehka k němu zatřete ocet, maizenu a vanilkový extrakt.

2

Plech s vyšším okrajem o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozestřete sněhové těsto.

3

Vložte do trouby a pečte dvacet minut, poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu. Na mřížku položte pečicí papír, upečené těsto na něj opatrně přesuňte a nechte chladnout další dvě až tři minuty.

4

Mezitím připravte krém: uvedené ingredience ušlehejte ­elektrickými metlami dotuha.

5

Do středu vychladlého korpusu rozetřete krém a opatrně přes něj překlop­te strany, aby vznikl závin. Před krájením poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

Andrea Turoková

recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Marcela Marin Kraemerova

dala jsem Amareto a 80ml je příliš silná chuť. Dala bych tak polovinu. S bílovými roládami nemám zkušenost, ale těsto mi také přišlo moc sladké, dala bych méně cukru.

Martina Zajícová

Dobrý den, Marcelo, alkoholu příště určitě uberte, záleží jen na Vaší chuti :-)! Cukru ovšem v tomto případě ubrat nedoporučujeme, protože sněhové těsto je na něm "postavené". Bez něj se nebude chovat tak, jak má, a bílky budou mít tendenci lepit. Množství cukru v těstě lze vyvážit třeba úplně neoslazenou náplní.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč