Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou
Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sněhová roláda s oříškovou šlehačkou

4.1/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 195 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhové rolády jsou naprosto úchvatné a zdaleka ne tak složité, jak by se mohlo zdát. Neobsahují sice žádnou mouku, zato dvě kouzelné přísady: ocet a škrob. I v malém množství zajistí těstu pružnost a vláčnost. A vaší práci zaručený úspěch!

Související recepty

Suroviny

Na krém
likér 80 ml
oříškový
prosátý + na poprášení
Na těsto
cukr 160 g
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
škrob 1 ČL
maizena
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Ve zcela čisté misce ušlehejte bílky dotuha, pak postupně zašlehávejte cukr, až bude sníh lesklý. Zlehka k němu zatřete ocet, maizenu a vanilkový extrakt.

2

Plech s vyšším okrajem o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozestřete sněhové těsto.

3

Vložte do trouby a pečte dvacet minut, poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu. Na mřížku položte pečicí papír, upečené těsto na něj opatrně přesuňte a nechte chladnout další dvě až tři minuty.

4

Mezitím připravte krém: uvedené ingredience ušlehejte ­elektrickými metlami dotuha.

5

Do středu vychladlého korpusu rozetřete krém a opatrně přes něj překlop­te strany, aby vznikl závin. Před krájením poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

03.01.2017 21:45

dala jsem Amareto a 80ml je příliš silná chuť. Dala bych tak polovinu. S bílovými roládami nemám zkušenost, ale těsto mi také přišlo moc sladké, dala bych méně cukru.

04.01.2017 10:27

Dobrý den, Marcelo, alkoholu příště určitě uberte, záleží jen na Vaší chuti :-)! Cukru ovšem v tomto případě ubrat nedoporučujeme, protože sněhové těsto je na něm "postavené". Bez něj se nebude chovat tak, jak má, a bílky budou mít tendenci lepit. Množství cukru v těstě lze vyvážit třeba úplně neoslazenou náplní.

05.03.2009 17:19
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Apetit magazín