0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 105
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7080 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 675 g
Tuky 419 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Příprava těchto řezů je sice časově náročnější, ale jsou tak vláčné a dobré, že se to vyplatí,“ říká čtenářka Lenka Skřivánková ze Psár. 

Suroviny

máslo
na vymazání plechu
ořechy 2 hrsti
mleté, lze nahradit strouhaným kokosem
jablko 7 ks
oloupaná, na plátky
Na těsto
máslo 150 g
moučkový cukr 300 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
mouka pšeničná polohrubá 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko
podle potřeby
máslo 250 g
změklé
tvaroh měkký 250 g
krupicový cukr 2 PL
smetana ke šlehání
podle potřeby
ořechy 1 hrst
lze nahradit strouhaným kokosem

1 Plech s vyššími okraji vymažte máslem a vysypte ořechy či kokosem (podle toho, co máte radši). Na to v rovnoměrné vrstvě naskládejte plátky jablek.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Na těsto v robotu utřete máslo s cukrem do světlé pěny a postupně přidávejte žloutky. Pak po částech přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem. Do těsta pomalu přilijte tolik mléka, aby vzniklo středně husté hladké těsto.

3 Mezitím vyšlehejte bílky na tuhý sníh a pak je zlehka zapracujte do těsta. To potom nalijte na plech na jablečné plátky, rozetřete a plech vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20–25 minut.

4 Upečený koláč nechte úplně vychladnout a teprve potom ho vyklopte tak, aby těsto bylo dole a jablka nahoře.

5 Ušlehejte máslo s tvarohem, cukrem a trochou smetany na rozředění do hladkého krému – pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu!

6 Krémem potřete vychladlý moučník a posypte ořechy či kokosem. Po ztuhnutí krájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit