0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 124
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7080 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 675 g
Tuky 419 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Příprava těchto řezů je sice časově náročnější, ale jsou tak vláčné a dobré, že se to vyplatí,“ říká čtenářka Lenka Skřivánková ze Psár. 

Suroviny

máslo
na vymazání plechu
ořechy 2 hrsti
mleté, lze nahradit strouhaným kokosem
jablko 7 ks
oloupaná, na plátky
Na těsto
máslo 150 g
moučkový cukr 300 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
mouka pšeničná polohrubá 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko
podle potřeby
máslo 250 g
změklé
tvaroh měkký 250 g
krupicový cukr 2 PL
smetana ke šlehání
podle potřeby
ořechy 1 hrst
lze nahradit strouhaným kokosem

Postup

1

Plech s vyššími okraji vymažte máslem a vysypte ořechy či kokosem (podle toho, co máte radši). Na to v rovnoměrné vrstvě naskládejte plátky jablek.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Na těsto v robotu utřete máslo s cukrem do světlé pěny a postupně přidávejte žloutky. Pak po částech přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem. Do těsta pomalu přilijte tolik mléka, aby vzniklo středně husté hladké těsto.

3

Mezitím vyšlehejte bílky na tuhý sníh a pak je zlehka zapracujte do těsta. To potom nalijte na plech na jablečné plátky, rozetřete a plech vložte do rozehřáté trouby. Pečte 20–25 minut.

4

Upečený koláč nechte úplně vychladnout a teprve potom ho vyklopte tak, aby těsto bylo dole a jablka nahoře.

5

Ušlehejte máslo s tvarohem, cukrem a trochou smetany na rozředění do hladkého krému – pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu!

6

Krémem potřete vychladlý moučník a posypte ořechy či kokosem. Po ztuhnutí krájejte na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč